top of page

The Full Story

Swartgym voor ouderen

Juist als je ouder wordt is bewegen, de juiste voeding en een positieve mindset en leefomgeving enorm belangrijk. Helaas zien we dat ouderen minder gaan bewegen, hun voeding niet aangepast hebben en onzeker worden over hun fysieke gesteldheid. 

missie

Bij SwartGym geloven we dat gezondheid en welzijn belangrijk blijven ongeacht de leeftijd.

 

Onze holistische benadering en multidisciplinaire team zijn er om ouderen te ondersteunen bij hun fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid.

 

We bieden op maat gemaakte programma's om de unieke behoeften en uitdagingen van ouderen aan te pakken.

Paul.jpg

Investeer in je gezondheid

Fysieke gezondheid en mobiliteit

 - Verbetering van Flexibiliteit en Mobiliteit: Onze personal trainers ontwikkelen programma's die zijn gericht op het verbeteren van flexibiliteit en mobiliteit. Dit helpt ouderen om hun dagelijkse activiteiten gemakkelijker uit te voeren en vermindert het risico op vallen en blessures.

   - Kracht- en Weerstandstraining: Krachttraining helpt bij het behoud van spiermassa en botdichtheid, wat essentieel is voor ouderen om hun fysieke onafhankelijkheid te behouden.

   - Cardiovasculaire Gezondheid: We bieden laagdrempelige cardio-oefeningen die de hartgezondheid bevorderen en het uithoudingsvermogen verbeteren.

Emotioneel Welzijn en Sociale Interactie

- Emotionele Support: Onze benadering richt zich op het bieden van emotionele steun en het helpen van ouderen om een positieve mindset te behouden. Dit omvat coaching en begeleiding bij het omgaan met gevoelens van angst, eenzaamheid en depressie.

   - Groepsactiviteiten: We organiseren groepslessen zoals yoga en lichte fitness, die niet alleen fysieke voordelen bieden, maar ook sociale interactie en verbondenheid bevorderen.

Leer met je emoties omgaan

IMG_5858.HEIC

Mentale en Cognitieve Gezondheid

   - Mentale Stimulatie: We bieden oefeningen die de geest stimuleren en helpen bij het verbeteren van geheugen en cognitieve functies. Dit kan variëren van specifieke oefeningen tot mentale uitdagingen en spelletjes.

   - Stress en Angstvermindering: Door middel van ademhalingsoefeningen, meditatie en technieken uit de kinesiologie helpen we ouderen om stress en angst te verminderen, wat bijdraagt aan een betere algehele mentale gezondheid.

Herstel en revalidatie

 - Revalidatieprogramma's: Voor ouderen die herstellen van een blessure of operatie, bieden we op maat gemaakte revalidatieprogramma's die zijn ontworpen om hen te helpen sneller en veiliger te herstellen.

   - Massage: Massages helpen bij het verlichten van chronische pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van algeheel herstel.

0DEE27D2-34F0-4E41-8D88-50C74D90489B.png

Voeding als medicijn

Voeding en levensstijl

 - Voedingsadvies: Onze voedingsdeskundigen werken nauw samen met ouderen om gepersonaliseerde voedingsplannen te ontwikkelen die hun specifieke behoeften ondersteunen. Dit omvat advies over gezonde eetgewoonten, hydratatie en supplementatie.

   - Kinesiologie: Door middel van kinesiologie weten we precies wat iemand nodig heeft of mist, wat goed voor iemand werkt en wat niet. 

Laten we dit samen doen!

We beginnen met een sessie kinesiologie zodat we een effectief behandelplan kunnen maken dit kost 120 euro. 

 

IMG_7978.JPG
bottom of page