Kinesiologie

Kinesiologie is een vorm van natuurlijke geneeskunde, waarbij wordt geluisterd naar wat je eigen lichaam je vertelt aan de hand van spiertesten. Dit kan bijvoorbeeld een tekort zijn aan een bepaalde vitamine, vermoeidheid door een stressvolle situatie of de effecten van medicatie. Leer te luisteren naar wat je lichaam je vertelt en wordt je bewust waar je lichaam en geest toe in staat zijn.

  • Snel naar de oorzaak van jouw klacht

  • Inzicht in wat je lichaam je vertelt

  • Kennis op een dieper niveau

  • Terug naar de oorzaak en niet alleen symptoom bestrijding

  • Open en vertrouwelijke omgeving

  • Pijnvrij

  • Persoonlijk

F9E91428-B8B2-43D2-A680-479950BFF43E_edi

Mike (28): "Deze consults waren een openbarende en zeer bijzondere ervaring voor mij. Ik ben geconfronteerd met zaken heel diep van binnen, ergens weggestopt, die mij belemmerde het meeste uit mezelf te halen."

Hoe werkt het?

De filosofie kinesiologie binnen SwartGym is gebaseerd op vier principes; het fysieke, mentale, emotionele en energetische niveau.
Fysieke niveau: dit niveau omvat het fysieke lichaam, waaronder de spieren, gewrichten, de houding, de spijsvertering etc.
Mentale niveau: dit omvat het mentale denken
Emotionele niveau: dit omvat alles wat met emoties en stress te maken heeft.
Energetisch niveau: dit is het onbewuste in de mens zoals energie, aura, meridianen etc.

 

We streven in een kinesiologisch consult naar een balans op alle niveaus. Wanneer namelijk een van deze niveau's uit balans is zal het invloed hebben op alle andere niveaus.
Met spiertesten maken we het onbewuste, bewust. 'Most people have no idea how good their body is designed to feel'.

Kinesiologie werkt met spiertesten. Bij een spiertest wordt zacht druk uitgeoefend, waarbij gevoeld wordt of de spier genoeg in balans is om deze druk te weerstaan. Waar dit niet het geval is, weten we dat er stress aanwezig is. Spieren reageren namelijk op stress door verandering in spierspanning. Met de spiertest wordt ook gezocht naar de benodigde herstelmethode, daarmee kan de blokkade worden opgeheven. Hierdoor kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam zijn werk weer doen.

 

Arthur, 29 

Kinesiologie heeft mij inzicht gegeven in dingen die in mijn onderbewustzijn spelen. Door je hiervan bewust te worden kan je er bewust mee aan de slag. Dit heeft er o.a. voor gezorgd dat ik minder zit met het stotteren dat ik eigenlijk al heel mijn leven doe. 

Toepassingen

Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.

Allergie

Overgevoeligheden leiden altijd tot een minder werkend immuunsysteem, waardoor klachten en ziektes kunnen ontstaan. Met behulp van kinesiologie kunnen overgevoeligheden energetisch in balans worden gebracht. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt in werking gesteld, zodat het de volgende keer met deze stoffen om kan gaan. 

Hooikoorts

Heb je hooikoorts? Dan reageert je lichaam door geïrriteerde slijmvliezen op grassen, onkruid, pollen van bomen of bloemen of pluizen etc. Gevolgen hiervan zijn vaak niezen, branderige en tranende ogen, een loopneus of benauwdheid. Aan de hand van de spiertest krijg je inzicht in de achtergronden van de hooikoorts. Vervolgens balanceren we de (groep) stoffen waar het lichaam op reageert zodat je lichaam beter met deze stoffen om kan gaan. Zo kunnen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Hooikoorts klachten kunnen alleen worden behandelt tussen half oktober en eind januari omdat de pollen dan uit de lucht zijn. 

Vermoeidheid

Heb jij een gebrek aan energie? Veel verschillende oorzaken kunnen een rol spelen; fysiek, mentaal, emotioneel, elektromagnetisch (straling) of spiritueel. We onderzoeken aan de hand van de spiertest wat de precieze achtergronden van de vermoeidheid zijn en wat er nodig is om het zelfgenezend vermogen te herstellen. 

Burn-out

In onze hectische maatschappij waarin wij veel van onszelf vragen komt een burn-out steeds vaker voor. Het is van belang te onderzoeken of datgene wat je doet wel écht je passie is. Dit kan namelijk ook van invloed zijn op de klachten die bij een burn-out horen. Het lichaam door kinesiologie opnieuw in beweging, een beweging die energie geeft en kan leiden tot de benodigde verandering.

Naast dat we het immuunsysteem stap voor stap optimaliseren geven we extra aandacht om te ontdekken waar jij energie van krijgt, wat voedend is voor jouw ziel. Vervolgens gaan we met de spiertest na welke activiteiten in de periode van herstel het lichaam wel of niet kunnen ondersteunen en wat daarin een passende opbouw kan zijn.

Darmklachten

Ken je het gevoel van een opgeblazen buik, winderigheid, steken of krampen in de buik of diarree? Dan is het aan de orde om het hele spijsverteringskanaal eens te onderzoeken. Aan de hand van spiertesten onderzoeken we waar er onbalansen in de spijsvertering voorkomen. Daarnaast kunnen we uittesten welke voeding een onbalans geeft voor het lichaam en wat er ondersteunend is. Zelf kun je dan al een aantal veranderingen doorvoeren die de klachten kunnen verminderen. Daarnaast beginnen we met het optimaliseren van het immuunsysteem en testen we wat er verder nog nodig is om het lichaam zo goed als mogelijk van binnenuit te genezen.

Stressklachten

Als ons lichaam langdurig onder negatieve stress staat zal ons immuunsysteem eerder uit balans raken met mogelijke klachten als gevolg. Onze bijnieren worden extra belast en de stresshormonen adrenaline en cortisol blijven door ons lichaam gieren. Zo kan er chronische stress ontstaan. We testen uit aan de hand van de spiertest hoe het lichaam beter met stress en de voortdurende veranderingen kan omgaan en wat daarbij kan ondersteunen

Leerproblemen

Vaak zijn er passende ondersteunende oefeningen die kunnen ondersteunen bij leren. Ook kinesiologie kan hier een ondersteunende rol in spelen bij bv. dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, PDD NOS e.d. Door middel van spiertesten kunnen we achterhalen welke handelingen de hersenen als stressvol ervaren. Die handelingen kunnen vervolgens met diverse technieken in balans gebracht worden zodat het minder energie gaat kosten om deze handelingen uit te voeren. Zo kan het leren op een positieve manier ondersteund worden.

Angsten

Als je lichaam vaak angst ervaart, worden er allerlei stresshormonen aangemaakt die kunnen helpen bij vechten, vluchten of bevriezen. Sommige angsten kunnen je leven gaan beheersen en daarnaast kan chronische angst door allerlei gebeurtenissen of trauma’s ons immuunsysteem behoorlijk onder druk zetten. Binnen de kinesiologie zijn er diverse technieken die kunnen helpen om angsten en de stress te helpen neutraliseren.

Hormoon onbalans

Als je hormonen niet goed in balans zijn is de kans groot dat je niet lekker in je vel zit. Dat geldt voor iedereen, man of vrouw. Met kinesiologie kunnen we door middel van de spiertest energetische onbalansen op de lichaamseigen hormonen opsporen en indien nodig beter in balans brengen. 

Pijnklachten

Pijn is een signaalfunctie van het lichaam. Vaak is het nodig de achtergrond te achterhalen om ook tot herstel te komen. Anders blijft de pijn of komt het elders op een ander moment terug. 
Kinesiologie geeft duidelijk inzicht in de achtergronden van pijnklachten. Het maakt door verschillende spiertesten het onbewuste bewust in het lichaam zodat de boodschap van de pijn duidelijk wordt. Daarna zal het lichaam ook gemotiveerder worden om het zelfgenezend vermogen aan te zetten tot herstel.

Hooggevoeligheid

Steeds meer mensen zijn hooggevoelig met alle positieve en negatieve aspecten die daarbij horen. Beter te kunnen omgaan met de vele prikkels van onze snelle wereld is voor hooggevoelige mensen vaak een uitdaging. Daarbij kunnen voeding, straling en vaccinaties er soms toe bijdragen dat de zintuigen continue op scherp staan en daarmee het immuunsysteem, de neurotransmitters en de hormonen in het lichaam in onbalans raken. 
Aan de hand van diverse spiertesten zorgen we ervoor dat de kleine hersenen en het immuunsysteem optimaal functioneren. Daarnaast kunnen we door middel van kinesiologie ook belangrijke neurotransmitters en hormonen die hiermee te maken hebben balanceren.

Huidklachten

Heb je last van jeuk, eczeem, uitslag, acné, psoriasis, vitiligo, berg of andere huidklachten? Met kinesiologie krijg je meer inzicht in de achtergronden van de huidklachten. Door middel van een spiertest onderzoeken we wat het lichaam kan ondersteunen bij het optimaliseren van het zelfgenezend vermogen.

Slaapproblemen

Veel mensen hebben last van slaapproblemen. Als je benieuwd bent waar jouw slaapproblemen mee te maken hebben kunnen we met de spiertest de achtergronden achterhalen. Naast het immuunsysteem, neurotransmitters en hormonen die bij het slapen een rol kunnen spelen en een energetische onbalans kunnen geven nemen we ook achtergronden als stress, werkomstandigheden, relatie e.d. mee. Zo krijg je meer informatie en inzicht en testen we vervolgens ondersteunende tips voor thuis uit.