top of page

HOE CREËER JE HET LEVEN DAT JE WILT

5 STAPPEN OM VANDAAG JE DOELEN TE BEREIKEN


Verandering is onvermijdelijk. Vooruitgang is optioneel.


Je gaat of vooruit of achteruit. Dus waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om te ontdekken hoe je het leven kunt creëren dat je wilt ?

Veel mensen denken dat creëren wat je wilt in het leven betekent hard werken, geld verdienen en elke dag je best doen op weg naar iets beters. Dat maakt er deel van uit. Maar om echt het leven te creëren dat je wilt , moet je even een moment stil staan en jezelf afvragen: "Wat wil ik? En, naar wiens dromen werk ik toe?"

Voordat je vooruit kunt, moet je naar binnen kijken. Sidney Swart leert je dichter bij je essentie te staan zodat je datgene kunt doen wat je graag wilt.

  1. Zie de dingen zoals ze zijn

  2. Zie de dingen zoals je wilt dat ze zijn

  3. Zorg dat het lukt

Deze punten kunnen worden onderverdeeld in vijf stappen die je vandaag kunt nemen om niet alleen het leven te creëren dat je wilt , maar ook om voldoening te vinden door het proces zelf.

1. BEGRIJPEN

De eerste stap is om de dingen te zien zoals ze zijn. Het klinkt eenvoudig genoeg, maar de waarheid is dat we als mensen de neiging hebben om dingen als beter of slechter te zien dan ze zijn. Ons perspectief hangt af van vele factoren, waaronder onze beperkende overtuigingen en de manier waarop we onze behoeftes prioriteit geven.

Begrijpen waarom je bent zoals je bent is essentieel om het leven te kunnen creëren dat je wilt . Kijk eens eerlijk naar je leven. Ben je trouw aan jezelf?

Alleen als je in contact komt met jezelf, kun je stoppen met je achter een masker te verschuilen - en te stoppen met het najagen van doelen die je niet echt wilt.

2. STEL JE VOOR

Nu je begrijpt waar je op dit moment bent - en waardoor je je gelukkig en voldaan voelt - kun je je gaan voorstellen hoe je het leven kunt creëren dat je wilt .

Gebruik de schommelstoelmethode om je droomleven te ontdekken. Stel je voor dat je 90 jaar oud bent en in je schommelstoel terugkijkt op je leven. Misschien vertel je je kleinkinderen over al je avonturen en de lessen die je hebt geleerd.

Waar ben je het meest trots op? Wat zijn je grootste spijt? Is er iets dat je had willen bereiken, of waar je meer tijd voor had willen maken?

Neem die spijt en prestaties en visualiseer ze als doelen. Je begint mentaal het leven te creëren dat je wilt . De sleutel tot visualisatie is om het te behandelen alsof het al is gebeurd. Gebruik actiewoorden als 'ik ben' en 'ik kan'. Ik ben fit en gezond. Ik ben mijn eigen baas. Ik kan elke belangrijke gebeurtenis voor mijn gezin bijwonen. Krijg totale duidelijkheid over jouw visie.


3. BESLIS

Om het leven te creëren dat je wilt , moet je beslissen dat je het meer dan wat dan ook wilt - en je moet echt geloven dat je het kunt bereiken.

Succesvolle mensen hebben doorgaans een zogenaamde interne locus of control. Dit betekent dat je gelooft dat jij de baas bent in je leven. Jij kiest hoe je reageert op je omstandigheden. Je kiest zelf hoe je je voelt. Het is een krachtige mentaliteit die je op de stoel van de bestuurder plaatst.

Ook is het belangrijk om jezelf belangrijk genoeg te vinden. Misschien moet je het schuldgevoel loslaten dat andere gebieden van je leven niet zo veel van je aandacht krijgen. Het kan zijn dat je grote veranderingen in je leven moet doorvoeren. Je denkt misschien: "de tijd is gewoon niet rijp."

In zijn bestseller The 4-Hour Workweek zegt Tim Ferriss : “De omstandigheden zijn nooit perfect. 'Someday' is een ziekte die je dromen met je mee het graf in zal nemen."

4. Actie Als er geen actie is, heb je niet echt besloten."

Om het leven te creëren dat je wilt , moet je de kloof overbruggen tussen waar je bent en waar je wilt zijn. Stel doelen, schrijf het op. Beter nog, vertel het een vriend. Door je doelen hardop uit te spreken of op te schrijven, laten je hersenen denken dat ze al zijn gebeurd. Als je ze vervolgens bereikt, versterk je het hele proces en train je je hersenen om succes te verwachten - wat tot nog meer succes leidt.

Breek je doelen op in kleine dagelijkse taken. Wil je afvallen? Begin bij je boodschappen lijst. Wil je je eigen bedrijf starten? Sluit je aan bij een mastermind-groep, zoek een mentor of begin met het maken van een website. Elk doel dat je bereikt, begint het leven te creëren dat je wilt.


5. GELOOF

Het is niet de makkelijkste weg om het leven te creëren dat je wilt . Onze menselijke behoefte aan zekerheid kan ervoor zorgen dat we vast blijven zitten in onproductieve patronen. We blijven in vaak in dingen hangen omdat ze vertrouwd zijn. We blijven bij banen die we haten omdat we een vast salaris nodig hebben. Het doorbreken van deze patronen vereist een sterk geloof in jezelf en je visie.

Een sessie met Sidney kan je helpen je dagelijkse doelen te verbinden met je algehele visie op je leven. Door in een dagboek te schrijven, wordt u niet alleen herinnerd aan uw doelen, maar kunt u ook zien hoe ver u bent gekomen.

Vergeet niet om die successen te vieren - en te leren van de mislukkingen. Identificeer waar het probleem zich voordeed, maar blijf er niet bij stilstaan. Focus altijd op oplossingen. Groei is verslavend. Zodra je een doel hebt bereikt, start je een cyclus van succes.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page