top of page

Hoe stress je vitamine behoefte beïnvloed.


In ons centrum komen regelmatig mensen met fysieke klachten, waar de oorsprong vaak in een vitamine disbalans zit. Dit kan een gevolg zijn van stress. Zo gaan we steeds een laagje dieper naar de echte oorzaak.


Iedere vorm van stress onttrekt direct of indirect vitamine (en natuurlijk ook andere voedingsstoffen) aan ons lichaam. Een hevig conflict op gevoel’s explosie van een uur kost de stofwisseling ongeveer 300 mg vitamine C, het viervoudige van wat wordt aanbevolen als dagelijkse behoefte.


Verlies van vormen uit de vitaminen B-groep, die worden veroorzaakt door stress (vooral van pyridoxalfosfaat), leiden tot aanzienlijke storingen in de eiwitstofwisseling, maar vooral in de hormoonstofwisseling. Ze worden niet aangevuld door in de officiële aanbevelingen aangegeven hoeveelheden van de dagelijkse behoefte.


Hetzelfde geldt voor een hele rij andere vitaminen. Veel dagelijkse klachten zijn volledig terug te voeren op een gebrek aan vitamine. Artsen behandelen echter vaak alleen de gevolgen, zoals vermoeidheid, zenuwzwakte, huid uitslag en een gebrek aan libido. Let dus zelf op voldoende toevoer van vitaminen.

Wat garandeert voldoende toevoer van vitaminen? Gezonde gevarieerde voeding met een hoge voeding‘s dichtheid en probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Hierover later meer!


Kinesiologie en voeding

In ons centrum werken we met voeding door middel van kinesiologie. Wat de benadering van kinesiologie anders maakt, is dat er gekeken wordt vanuit een zeer brede visie en dat de spiertest helpt tijdens de zoektocht naar wat specifiek voor jou passend is. De een ondersteunt zijn spijsverteringsstelsel door regelmatig ontbijt van fruit te eten, een ander persoon krijgt juist vertering’s problemen door het eten van te veel vers fruit. Ook zijn vitamine gekoppeld aan stemmingen.


Als je vaak over je grens laat gaan heeft dit negatieve invloed op bepaalde vitamine. Het heeft dan dus weinig zin om vitamine aan te vullen. We gaan in zo'n situatie werken aan je mentale weerbaarheid. Met behulp van de spiertest kun je goed uitzoeken wat er aan de hand is, welk voedingspatroon en welke voedingsmiddelen ondersteunend zijn voor jou!


Wil je hier meer van weten neem gerust contact met ons op!


81 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page