Van klacht naar kracht


Kom achter de oorzaak van je klacht en ga sneller naar herstel!
280 euro
 
Hoe werkt het?

Stap 1 : Constatering 

Eerst gaan we kijken door middel van kinesiologie wat de oorzaak van de klacht is. 

  • Verstoringen aan het fysieke lichaam

  • Verstoringen op het gebied van stofwisseling, hormonen, vitamine en mineralen, voedingsstoffen. 

  • Verstoringen op mentaal, emotioneel vlak.

  • Verstoringen in de energie, lichaamselectriciteit.

Voorbeeld : iemand komt met een pijnlijke schouder en vertelt snel blessures te krijgen. De oorzaak lijkt fysiek. In dit geval kwam er uit de spiertesten dat deze client teveel van zichzelf vroeg in het dagelijks leven en daardoor een lage weerstand heeft. Hierdoor is de client vatbaar voor blessures. De oorzaak zit bij deze client niet op het fysieke niveau maar op het emotionele / mentale vlak. 

Stap 2 : Plan

Vervolgens wordt de meest effectieve weg naar herstel gekozen en een behandelplan opgesteld. In het voorbeeld gaan we dus ook met het mentale / emotionele stuk aan de slag. Daarnaast werken we aan de schouder door middel van bijvoorbeeld oefeningen te doen. 

Stap 3 : Actie

Vervolgens gaan we het zelfherstellend vermogen activeren van het lichaam door middel van technieken uit de kinesiologie om lichaam en geest weer in balans en verbinding te brengen. Daarnaast zijn er oefeningen die je eventueel thuis of in de privégym kunt doen. 

Ervaringen

Al jaren loop ik op en af met pijn aan m’n schouder tijdens het sporten (en soms ook in het dagelijks leven). In plaats van weer naar de fysio te gaan, wilde ik een kinesiologie sessie bij Sidney doen. In deze sessie hebben we gekeken naar wat de oorzaken van de pijn zijn. Ik heb dit als een prettige sessie ervaren, waarbij we naar de kern van het probleem zijn gegaan. Soms was het lastig om Sidneys vragen te beantwoorden, maar uiteindelijk zijn we samen tot een conclusie gekomen waar ik me in kon vinden. Sidney luistert naar wat je zegt en door spiertesten kom je er samen achter wat je lichaam je probeert te vertellen. De volgende sessie zullen we onderzoeken wat ik kan doen om de blessure te herstellen. Deze sessie was leerzaam en waardevol en ik ben benieuwd wat de volgende sessie me gaat brengen. - Sandra Schep

September 2007 ben ik aan mijn rug geopereerd (hernia L4-L5) en sindsdien Is mijn onderrug een zwakke plek. Deze operatie is goed verlopen en weerhoudt mij niet meer na al die jaren om te sporten. Omdat ik regelmatig sport bouwt de spanning zich toch op in mijn rug/verwelkollom en het resultaat Is dat ik soms weer zo vast zit dat ik mijn eigen sokken niet meer kan aandoen. Dit voelt echt als een handicap voor mij als sportman. Ik ontmoette Sidney in Den Haag en gaf aan dat hij er wel even naar wil kijken. Hij heeft de tijd genomen om mij te helpen en te kijken wat er speelt. Ik dacht dat hij mijn rug ging masseren maar tot mijn grote verbazing heeft hij mijn rug niet eens aangeraakt. Door middel van zijn kennis, ervaring en technieken heeft hij vragen gesteld om samen tot de kern te komen. Dit vind ik een interessante aanpak omdat ik door de jaren heen naar zoveel fysiotherapeuten en andere ben geweest en niks heeft echt geholpen. Bij Sidney voelde dat anders. De aanpak van Sidney Is uniek en heeft mij tijdelijk geholpen zonder mijn rug aan te raken iets wat geen enkele fysio in al die jaren Is gelukt. 1 sessie was voor mij dus niet voldoende om mijn problemen weg te krijgen maar de manier waarop Sidney met mij omging was zeer interessant Vaker zal ik met hem afspreken om de oorsprong van mijn problemen te achterhalen en om zo mijn klachten te laten verdwijnen. Voor mijn gevoel is er nog een lange weg te gaan maar ik heb volle vertouwen in Sidney dat ik wellicht eerder dan gedacht klacht vrij zal zijn. Yann ()