top of page
Het optimaliseren van je immuunsysteem

Bij bijna alle klachten is het van belang te starten met het optimaliseren van het immuunsysteem. Zo begint naast veel fysieke klachten ook 90% van alle stemmingsproblematiek met onbalansen in het immuunsysteem.

Een goed werkend immuunsysteem zorgt ervoor dat het lichaam meer vitaal wordt, de natuurlijke weerstand toeneemt en belangrijke indringers als bacteriën, parasieten, virussen en daarmee dus ziekten beter tegengegaan kunnen worden. Er zijn een aantal dingen die je zelf goed kan doen om je weerstand te verhogen en om je darmflora te optimaliseren. Daarnaast kan ondersteuning nodig en wenselijk zijn.

Lachende man

We testen hiervoor door middel van spiertesten een aantal basisstoffen uit, zoals diverse vitaminen en mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. We onderzoeken of deze stoffen optimaal worden opgenomen, verwerkt en afgebroken. Indien dit niet het geval is heeft het slikken van aanvullende voedingssupplementen minder zin bij tekorten van bepaalde vitaminen of mineralen. Het lichaam kan deze immers niet goed opnemen, verwerken of afbreken.  Een voorbeeld: indien de B vitamines niet goed door het lichaam worden opgenomen, verwerkt of afgebroken kan dat grote invloed hebben op de stressbestendigheid van iemand.

Onderzoeken van de achtergronden

We testen de achtergronden van het probleem uit en balanceren dit vervolgens zodat de opname/verwerking/afbraak van de betreffende stof volledig wordt hersteld. In veel gevallen krijg je na deze behandeling een tijdelijk dieet mee waar je je maximaal 25 uur aan moet houden. Zo draag je bij aan een optimale werking van het zelfgenezend vermogen en een sterk immuunsysteem. Dit is vaak de eerste stap op weg naar minder klachten.

 

Als het immuunsysteem zo optimaal mogelijk werkt en in een betere conditie is kunnen we vervolgens verder werken aan de nog resterende klachten vanuit een stabiele basis. Een goede darmflora is daarbij van groot belang. Denk aan bijvoorbeeld allergene stoffen, hormoononbalansen of het verbeteren van de werking van neurotransmitters. Je krijgt tips mee naar huis voor integratie in het dagelijkse leven zodat je zelf aan de slag kan.

Bernard

Een jaar geleden had ik een gesprek met Sidney. Ik was 70 jaar jong, droeg iets te veel gewicht, wilde niet in een groep sporten maar toch iets blijven doen en wist niet wat een personal trainer was, laat staan een kinesioloog. Het gesprek blijkt goed verlopen te zijn want een jaar later, ben ik 20 kilo's afgevallen, ga ik fluitend naar mijn wekelijkse trainingsuurtje, doe dagelijks trouw de opgedragen oefeningen, heb eindelijk zicht over een de hoe's en waarom's in mijn leven en heb een speelse discipline opgebouwd. Ik heb bereikt wat ik niet meer mogelijk achtte. Dit allemaal mede dankzij de kunde, het geduld, de optimisme, de humor en nogmaals de kunde van Sidney.

Oh ja, ik ben degene die de wedstrijd speelt maar voel me nooit alleen. En het scheelt een slok op een borrel ( bij wijze van spreken dan want ik mag niet meer drinken van Sidney).

Schermafbeelding 2021-10-20 om 21.20.00.png
bottom of page