Daniël

Mijn naam is Daniël, 25 jaar. Ongeveer één jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Samen had ik met een vriend altijd al de droom om de Marathon gaan lopen, daarom besloten we om hier hard voor te trainen. De marathon van Amsterdam, dat zou ‘m worden en een goede 7 maanden de tijd hadden we om te trainen. 

 

Onze directe omgeving verklaarde ons voor gek en niet iedereen had er evenveel vertrouwen in. Al snel kwam ik erachter dat de korte afstanden te doen waren, maar bij langere afstanden +20KM had ik toch iets meer moeite en last. 

 

Vooral in mijn knieën en enkels bleef ik pijn houden. Ik wist niet direct hoe ik dit moest oplossen, maar wel dat het niet de goede kant op zou gaan, als ik op deze manier zou blijven trainen. 

Daarom besloot ik om me te gaan verdiepen in personal training. Na een fijn telefonisch gesprek de eigenaar, kon ik dezelfde week nog langskomen voor een gratis proefles. 

Mijn introductieles kreeg ik van Sidney, dit voelde gelijk goed. Door het sportverleden van Sidney en zijn ervaring als personal trainer wist hij hoe we het beste met mijn ‘pijn’ konden omgaan. Al na een aantal weken merkte ik verschil. Dit kwam met name door de verschillende trainingen voor mijn onderlichaam.  Mijn enkels en knieën werden sterker, waardoor het hardlopen een stuk gemakkelijker ging. Verder kreeg ik advies op het gebied van voeding, oefeningen om thuis te doen en sportkleding, zoals bijvoorbeeld hardloopschoenen.  

 

Uiteindelijk heb ik de Amsterdam Marathon in 04:24:33 gelopen. Prima tijd en hartstikke trots, maar ik wilde ‘m nogmaals lopen en dit keer vanaf het begin met de juiste voorbereiding. Daarom had ik in overleg met Sidney besloten om me ook in te schrijven voor de marathon in Rotterdam. Hier hebben we uiteindelijk 5 maanden voor getraind en deze heb ik in een tijd van 04:06:54 uitgelopen.

 

Ik had dit in ieder geval niet zonder Sidney kunnen doen. Ook al trainde ik maar 1x in de week, als snel merkte ik dat mijn lichaam een stuk sterker werd. 

 

Daarom een aanrader voor iedereen die hulp nodig heeft om fysieke doelen te behalen!

Daniel_edited.jpg
 

Martin

Door een auto ongeval ben ik lichamelijk wat beperkt geraakt. Ik heb de afgelopen jaren vaak de sportschool/fysio bezocht maar ben nooit echt verder gekomen in de reguliere sector. Vooral met lopen niet.

 

Nu heb ik laatst Sidney ontmoet en snap ik waarom ik niet verder kwam. Er is meer voor nodig om vooruit te komen dan alleen maar trouw je rondje doen in de sportschol en naar de fysiotherapeut(regulier). Wat ik overigens al heel wat vond van mijzelf. Maar met Sidney leer ik nu om doelgericht te sporten. En hij motiveert mij om daar waar ik zou stoppen met een oefening, om door te gaan en grenzen te verleggen.

 

Ik kijk uit naar de komende tijd met Sidney! Ruim 15 jaar na het auto ongeval eindelijk echt beginnen met herstel! Martin

Martin.jpg
 

Mike

Hoi, ik ben Mike 28 jaar, en na overwogen te hebben om in ‘klassieke therapie’ te gaan om trauma’s uit mijn verleden te verwerken, en meer kennis te krijgen over hoe het in het heden effect heeft, ben ik via mijn schoonbroertje terecht gekomen bij Sidney. Dit was voor mij een ultieme schot in de roos.

 

Sidney is een vakman pur sang, iemand met een open mind en oprechte interesse in jouw verhaal. Sidney heeft mij geïntroduceerd met ‘Kinesiologie’ een vorm van therapie die mij voorheen onbekend was. Deze consults waren een openbarende en zeer bijzondere ervaring voor mij. Ik ben geconfronteerd met zaken heel diep van binnen, ergens weggestopt, die mij belemmerde het meeste uit mezelf te halen. Door middel van zijn technieken zijn we achter decennia oude blokkades gekomen waar ik nu bewust mee aan de slag ga en al in korte tijd een enorm verschil hebben gemaakt in mijn leven.

 

Ik voel mij helderder, scherper en krachtiger dan ooit en ik verwacht dat dit nog meer gaat groeien, zowel voor zowel mijn fitness/gezondheidsdoelen maar vooral om écht eens de diepte in te leren hoe ik  de ultieme versie van jezelf kan worden.

Schermafbeelding 2020-03-31 om 20.32.32.
 

Anna

Al zeker twee jaar train ik twee keer per week met Sidney samen. Hiervoor trainde ik zelf bij de sportschool en dan ging ik serieus aan de slag in het krachthok. Ik had toen al kennis gemaakt met Sidney en trainde enkele schema’s die deels bestonden uit oefeningen die ik van hem had geleerd (en deels via andere kanalen): veel gericht op het behoud van mijn lichaamsgewicht (en geen gewichtsverlies), mijn onderrug sterk maken (voor een laptop job) en sterker maken van de spieren rondom de knieën (te elastische kniebanden). Ik kan wel zeker zeggen dat ik, achteraf gezien, niet meer dan 40% het niveau haalde in vergelijking met dat ik haal als ik samen met Sidney train. Ik ben overigens niet meer uren gaan sporten.

 

Geen tijd/geen puf?

Ik ben zo’n work alcoholic met ware passie voor mijn vak en maak regelmatig dubbele werkweken. Ik ben gezegend om, sinds jonge leeftijd, (nauw) samen te werken met top professionals. Succesvolle mensen die allemaal een drukke agenda hebben en toch telkens gaan voor de beste prestaties en continue streven naar topkwaliteit. En in zo’n kwalitatief hoogwaardige omgeving hoort sporten (en/of meditatie) er gewoon bij. De echte fanatiekers zijn vaak ook de “all around uitblinkers”. 

Het tijdstip van sporten kan wel impact hebben. In de vroege ochtend sporten pakt voor mij veel beter uit dan na een afgedraaide dag, maar dat is voor iedereen anders denk ik. Ik heb om 15:30h wel een inkakmoment, dus de easy klusjes op werk bewaar ik voor de late middag. De tijd ervoor ben ik productiever, scherper en succesvoller, dus het maximale uurtje dat ik later arriveer (bij de klant of op kantoor) maak ik meer dan goed. 

 

Waarom haal ik bij Sidney meer uit mijn trainingen dan solo?

Belangrijkst heb ik altijd gevonden om ‘clean’ te trainen in plaats van ‘zwaar’. Doordat Sidney me helpt constant clean te trainen en beter dan ik kan inschatten hoe ver ik kan gaan, boek ik veel sneller resultaten.

In het verleden moest ik constant checken of en vooral hoe een nieuw trainingsschema het beste voor mij werkte. En daarmee hangt mijn grootste sportfout samen: veel te lang hetzelfde trainingsschema volgen. Met Sidney heb ik constant afwisseling. Er zit steeds iets nieuws in de work outs. Door variatie groei je en het houd je scherp en nieuwsgierig. Met Sidney zijn er trouwens geen mats-dagen, het is altijd knallen! Maar als je fysieke (en/of hormoonhuishouding) daarom vraagt dan neemt Sidney geen overbodige risico’s en geeft een alternatief schema. 

Sidney is echt zo’n ultieme professional voor mij: veel kennis over sport, mentale factoren en fysieke kennis. Maar ook tips voor een beter dieet hebben mij geholpen te groeien.

 

Het was voor mij snel herkenbaar dat Sidney op hoog niveau gesport heeft en vast een goed voorbeeld heeft gehad van een coach. De goede coachende kenmerken van Sidney zijn voor mij:

  • Spreekt vertrouwen uit;

  • Weet mijn juiste knoppen te vinden (en durft daarbij ook te drukken);

  • No-nonsense / down-to-earth mentaliteit;

  • Goede balans tussen hard zijn en vriendelijk zijn;

  • Intelligente jongen met het vermogen om vakkennis en mensenkennis te combineren. 

 

Waarom Sidney? 

Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Voor mij klikt het gewoon en kom ik niets te kort op het gebied van persoonlijke begeleiding. Zeker de mensen met een “let’s go” mentaliteit zitten wel goed bij Sid. Met hem kun je echt het maximale bereiken. Zo krijg ik veel (vrouwelijke) been- en billenoefening en bereikte ik bij de hip thrust een resultaat van ruim over de 100 kilo (en belangrijker een mentale overwinning). 

 

Ik besef me dat ik ontzettend verwend ben met een tweemaal vaste prik in de agenda bij deze topper en inmiddels goede vriend; een hele zaal tot je beschikking en met alle aandacht op mijn gesteldheid met een coach die het beste uit mij haalt. Hopelijk mag ik hier nog jaren van genieten en profiteren. Thanks Sidney and keep it up! 

MEXICO FOTO.jpeg
 

Joyce

Mijn naam is Joyce, en werkzaam als Facility manager. Via mijn vriend ben ik in contact gekomen met Sidney, en dus ook met kinesiologie. Ik was totaal niet bekend met deze behandelingen, en had er dan ook totaal geen verwachtingen bij.

 

De eerste sessie ben ik ook volledig blanco in gegaan, en al meteen na deze eerste afspraak merkte ik als iets. Dit was niet zo zeer te voelen in mijn lijf, of door kwaaltjes in mijn lijf. meer de vragen die tijdens onze afspraak werden gesteld zette mij aan het denken. Ik was erg verbaasd over hoe mijn lichaam antwoord gaf, dit zonder dat ik daar bewust van was, zelfs onderwerpen die ik persoonlijk liever wilde vermijden.

 

Nu na 5 sessies kan ik oprecht zeggen dat kinesiologie mij enorm veel heeft gebracht en geholpen. Het heeft mij bewust gemaakt, en meer zelf inzicht gegeven. 

 

Leon

Sidney werkt voortdurend vanuit de balans tussen lichaam & geest. Het een niet zonder het ander. Uitdagend, prikkelend zelfs – maar altijd met humor, interesse en respect. Hij laat je zien en echt begrijpen hoe je tot betere prestaties komt. En doordat hij zelf openstaat voor nieuwe kennis en andere inzichten, is er een prettige voedingsbodem om samen tot meer kennis en waardevolle perspectieven te komen.

 

Voor mij levert Sidney een wezenlijke bijdrage in mijn groei als mens.

 

Hanneke

'From zero to...?!

 

Voor mijn verhaal moeten we een stap terug in de tijd maken. En wel naar de middelbare school periode, waarin ik topsport bedreef. Nee, geen fysieke topsport, eerder het tegenovergestelde. Ik was kampioen in het overslaan van de gymlessen. Aan de ene kant omdat deze uren altijd vroeg in de ochtend werden gepland en anderzijds omdat ik een bloedhekel had aan bewegen en zweten. Ook in de jaren die daarop volgden, heb ik door studie en een drukke baan zeer weinig aan beweging gedaan. Achteraf gezien denk ik wel eens dat ik dit niet durfde vanwege de confrontatie met mijzelf en met name met mijn lichamelijke conditie.

 

Wat heeft nu gemaakt dat het roer om ging?

In mijn geval heeft dit alles te maken met inspiratie en het moment.

Inspiratie van een goede vriend, die twintig jaar ouder is dan ikzelf ben en mijn voorbeeld is geworden. Door hem ben ik ervan overtuigd geraakt dat beweging je zowel mentaal als fysiek gezien jong houdt. Dat was dus de eerste stap. Toen ik vervolgens een nieuwe baan kreeg waren er opeens veel meer mogelijkheden om daadwerkelijk te gaan sporten. Tijd was niet langer mijn excuus om niet te hoeven sporten.

 

Maar dan begint het pas. Het is heel eenvoudig om je in te schrijven bij een willekeurige sportschool. Na zo'n lange periode van niets doen is het de kunst om op een gezonde manier te gaan sporten en nog belangrijker, het vol te houden. Omdat ik me bewust ben van het risico op blessures was ik er voor mijzelf al vrij snel uit dat ik dit niet alleen kon gaan doen. En gelukkig kwam Sidney op mijn pad. Hij bleek al snel veel meer te zijn dat een trainer die tijdens een uur een verplicht rondje met je maakt door de sportschool en je vervolgens een factuur in de handen drukt. Sidney heeft niet alleen oog voor het lichamelijke aspect, maar bekijkt ook alles daarom heen (van persoonlijke omstandigheden tot voeding) die mogelijk van invloed kunnen zijn op je sportieve prestaties. Ik heb er bewondering voor dat hij iedere week weer een uitdagend en afwisselend programma weet samen te stellen. Ook buiten de tijd samen zorgt hij voor een goed trainingsschema dat ervoor zorgt dat je iedere keer weer een stap vooruit maakt.

 

Sidney is inmiddels meer dan een vier jaar mijn trainer en hij heeft ervoor gezorgd dat ik het sporten leuk ben gaan vinden. Buiten dat het lichamelijk gezien een verandering brengt (mijn buik is in 34 jaar nooit eerder zo strak geweest!) zit ik ook veel beter in mijn vel en dat straal je uit. Qua carrière merk ik dat sporten je ook intellectueel energie geeft en ervoor zorgt dat je met een frisse blik de dag kunt beginnen. Ondanks alle narigheid die ik tijdens mijn dagelijks werk tegen kom.

 

Terug naar mijn 'oude ik' is niet langer een optie. In de toekomst zal ik samen met Sidney verder blijven bouwen. From zero to...?! Alles is mogelijk!'

 

Leon

Sinds anderhalf jaar train ik nu bij Sidney. Na een intake over wat ik wilde, kan ik niets anders zeggen dat dit bij mij tot zeer goede resultaten geleid hebben. Na jaren met altijd aanwezige rugklachten, kan ik nu melden dat deze alleen nog sporadisch voorkomen. Mijn is rug duidelijk sterker en flexibeler geworden. Wat mij ook tot een fittere en gezonde levenshouding heeft gebracht. Waardoor ik ook 15 kilo ben afgevallen. 

 

Niet alleen als fitness trainer maar ook voor mensen met specifieke lichaamsklachten heeft Sidney mij weten te helpen. Hij luistert en brengt je op een plezierige manier naar het juiste resultaat.

Leon enthoven_edited.jpg
 

Yann

September 2007 ben ik aan mijn rug geopereerd (hernia L4-L5) en sindsdien Is mijn onderrug een zwakke plek. Deze operatie is goed verlopen en weerhoudt mij niet meer na al die jaren om te sporten. Omdat ik regelmatig sport bouwt de spanning zich toch op in mijn rug/verwelkollom en het resultaat Is dat ik soms weer zo vast zit dat ik mijn eigen sokken niet meer kan aandoen. Dit voelt echt als een handicap voor mij als sportman. Ik ontmoette Sidney in Den Haag en gaf aan dat hij er wel even naar wil kijken. Hij heeft de tijd genomen om mij te helpen en te kijken wat er speelt. Ik dacht dat hij mijn rug ging masseren maar tot mijn grote verbazing heeft hij mijn rug niet eens aangeraakt. Door middel van zijn kennis, ervaring en technieken heeft hij vragen gesteld om samen tot de kern te komen. Dit vind ik een interessante aanpak omdat ik door de jaren heen naar zoveel fysiotherapeuten en andere ben geweest en niks heeft echt geholpen. Bij Sidney voelde dat anders. De aanpak van Sidney Is uniek en heeft mij tijdelijk geholpen zonder mijn rug aan te raken iets wat geen enkele fysio in al die jaren Is gelukt. 1 sessie was voor mij dus niet voldoende om mijn problemen weg te krijgen maar de manier waarop Sidney met mij omging was zeer interessant Vaker zal ik met hem afspreken om de oorsprong van mijn problemen te achterhalen en om zo mijn klachten te laten verdwijnen. Voor mijn gevoel is er nog een lange weg te gaan maar ik heb volle vertouwen in Sidney dat ik wellicht eerder dan gedacht klacht vrij zal zijn.

 

Zenith

Sinds mijn eerste bezoek aan swartgym in 2019 kom ik met enig regelmaat langs voor kinesiologie, soms voor het controleren van mijn balans, soms voor een allergie, soms voor wat anders. Ik verbaas me nog steeds over hoe simpel oplossingen dmv zijn technieken kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld mijn lactose intolerantie. Ik kon GEEN ijs eten, of melk drinken zonder en flink ziek van te worden. Maar na een sessie van een uur bij Sidney van Swartgym was ik geholpen. het enige wat ik na de sessie hoefde te doen was 24 uur geen lactose eten, en jawel. de volgende dag een milkshake gedronken zonder enige problemen. Ook vind ik de manier van werken prettig, geen poespas, geen geitenwollensokken gebeuren, gewoon aanpak. Ik sta zelf vrij nuchter in het leven en geloof niet echt in sprookjes, zo zag ik de ''toverdokter'' eerst wel. maar je moet ervaren. Zenith

Zenith.jpg