Sidney Swart

Personal trainer & kinesioloog

3421855731026515397_IMG_2417_edited_edit

"Succes is teamsport; alleen kom je ver,

samen kom je verder."

Mijn naam is Sidney Swart, oprichter van de SwartGym. Mijn achtergrond ligt in de topsport als shorttrack schaatser. Tijdens mijn schaatscarrière werd voor mij duidelijk dat het ene niet zonder het andere gaat en dat alles met elkaar samenhangt. Daarom ben ik natuurlijke geneeskunde gaan studeren.

Na gedwongen te moeten stoppen met schaatsen door een schouder blessure, kan ik mijn persoonlijkheid kwijt in het trainen en coachen van anderen. Iedereen die meer uit zichzelf wil halen en/of gezonder willen leven. Graag deel ik hierin mijn kennis en ervaring. Mijn motto: You want to change your life? Change the way you think. 

 

Bij mij kun je terecht in mijn exclusieve gym voor een training en/of coaching sessie. Alles is erop gericht om voor jou het gat te dichten tussen waar je nu staat en waar je wilt zijn. 

​​"Biologisch en fysiologisch verschillen wij als mensen niet zoveel van elkaar; historisch - in onze verhalen - zijn we allemaal uniek

Peter-Samwelkopie_edited_edited.jpg

Peter Samwel

Consulent levensvragen, supervisor & trainer

"Zonder bewustzijn geen leven."

In ieders leven doen zich momenten voor waarbij een luisterend oor, een begeleider of personal coach gewenst is.

 

Het stellen van de goede vragen en het motiveren tot het juiste handelen kan in het persoonlijk leven van mensen soms een noodzakelijke stimulans zijn. Ieder mens wordt dus in zijn of haar leven geconfronteerd met zingevingsvragen, thema’s die betrekking hebben op het betekenis geven aan levensgebeurtenissen en -omstandigheden. Dit kunnen ook bv vragen zijn over de werksituatie zoals: ‘Zit ik nog wel op een goede werkplek?' of 'Past sowieso het beroep, dat ik nu alweer jaren uitoefen, nog wel bij mij?’

 

Alle verschillende vormen van levensvragen kunnen daarom aan bod komen binnen een persoonsgericht traject van coaching en begeleiding.

 

Peter Samwel (1953) is ruim dertig jaar Consulent Levensvragen, supervisor en trainer. Hij werkte als zodanig binnen de Nederlandse Krijgsmacht, onder de vlag van Vrijzinnigen Nederland, vanuit zijn Praktijk voor Levensvragen en ook vele jaren binnen de Kinesiologie.

 

Zijn professionele werkervaring binnen het coachen, begeleiden en trainen van mensen is inmiddels zijn levenslange passie.

IMG_20200720_170422_edited.jpg

Karin van Hartevelt

Kundalini yoga docent

"Yoga brengt mij ontspanning door inspanning."

Mijn naam is Karin van Hartevelt. Ik werk in de zorg en ben moeder van twee kinderen. Lichamelijke klachten en het gevoel alle ballen hoog te willen houden brachten mij bij Kundalini Yoga. 

Inmiddels ben ik kinderyoga docent, Kundalini Yoga docent en geef ik lessen aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Daarnaast ben ik yoga docent bij SwartGym. Ik geloof dat yoga echt voor iedereen is en dat we er allemaal van kunnen leren. 

Mijn lessen zijn voor elk niveau, je hoeft niet lenig, sterk of rustig van geest te zijn. Ieder vindt uitdaging op een ander vlak en je kunt de intensiteit (zowel fysiek als mentaal) aanpassen aan waar jouw behoefte ligt. Door de, voor Kundalini Yoga kenmerkende, dynamische en intense oefeningen traint je je lichaam, maar ook je mind. Yoga brengt mij ontspanning door inspanning. 

Het doen van Kundalini Yoga maakt dat ik simpel weg meer te geven heb. In mijn gezin, in mijn werk, in mijn vriendschappen en ook aan mezelf. 

In de lessen maak ik regelmatig gebruik van klankschalen en de gong. 

 

Wat is Kundalini yoga?

 

Kundalini yoga is een actieve vorm van yoga. In de Kundalini yoga wordt gebruik gemaakt van dynamische oefeningen, meditaties, mantra’s (helende klanken) en mudra’s (handhoudingen). Ook is er veel aandacht voor de ademhaling. Kundalini yoga past op unieke wijze deze verschillende technieken gelijktijdig toe. De uitwerking van de oefeningen is daarom vrijwel meteen waar te nemen. Je voelt je meer ontspannen, ervaart stilte in je geest, je krijgt nieuwe energie en een opgewekte stemming.

Yogi Bhajan introduceerde in 1968 Kundalini yoga in het Westen als antwoord op de druk en stress die hij zag bij mensen.

 

Een kundalini yoga les heeft altijd een vaste opbouw, al zijn de oefeningen zeer divers: 

  • Het zingen van de openingsmantra’s

  • Warming –up

  • Een kriya: een oefeningen set met een bepaalde uitwerking, zoals de reiniging van de lever, je intuïtie vergroten, versterken van je zenuwstelsel

  • Ontspanning: een diepe ontspanning met mantra muziek of de gong 

  • Meditatie: in stilte, maar ook met gebruik van adem, beweging en geluid

  • Het zingen van de afsluitende mantra’s 

Dilan Lee

Personal trainer

Binnenkort meer over personal trainer Dilan.