Over gezondheid, balans en energie

Binnen het centrum helpen we je om op verschillende manieren balans te hervinden en je gezondheid te herstellen. Bijvoorbeeld door je voeding aan te passen, verantwoord te sporten d.m.v. personal training door kinesiologie om de oorzaak van de klacht op te sporen of door een coaching gesprek. 

Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Maatwerk - betrokken - gespecialiseerd 
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
natuurlijk herstel van gezondheid
Schermafbeelding 2020-02-23 om 19.36.12.
Een op een werken aan jouw toekomst
"Ik heb laatst Sidney ontmoet en snap ik waarom ik niet verder kwam. Er is meer voor nodig om vooruit te komen dan alleen maar trouw je rondje doen in de sportschool en naar de fysiotherapeut.
Wat ik overigens al heel wat vond van mijzelf. Maar met Sidney leer ik nu om doelgericht te sporten."

Leefstijl interventies doen vaak niet meer dan brandjes blussen.

Daar wil ik verandering in brengen - Sidney Swart

Bij SwartGym gaan we eerst opzoek naar de oorzaak van de klacht d.m.v. kinesiologie. Vervolgens wordt er een effectief interventie programma opgesteld. "Stel dat we op zoek gaan naar de oorzaak van overgewicht en hier een oplossing voor gaan bedenken. Zouden de leefstijl interventies die nu bestaan, dan nog deel uitmaken van de oplossing? Ik denk het niet. Het is een middel, niet de oplossing. Als ik naar de mensen luister zit er veelal psychosociale problemen aan die recent tot een ongezonde leefstijl hebben geleid. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van een dierbare of eenzaamheid. Er wordt bij leefstijl interventies denk aan personal training, fysio of een diëtist eerst naar het probleem gekeken (de ongezonde leefstijl, een vaste rug of nek) niet naar de oorzaak. Bij Swartgym is dit een essentieel onderdeel in het programma.