top of page

Daar waar je niet bent, kun je de wereld moeilijk verbeteren.

Inmiddels weten we dat strijd voor een betere wereld, niet altijd leidt tot een betere wereld. We weten dat mensen die de oplossing voor anderen weten, vaak een deel van het probleem vormen. En we hebben ook geleerd dat grootschalige politiek neveneffecten heeft die onbeheersbaar zijn.


Geld helpt tegen armoede, meel tegen honger. Maar structurele verandering kun je moeilijk op afstand afdwingen. Daar waar je niet bent, kun je de wereld moeilijk verbeteren. Alle goede bedoelingen ten spijt.


Jouw wereld is de wereld die je kent via je eigen ervaring. Het is de wereld van jouw persoonlijke invloedssfeer. Een politieke stem of een donatie kunnen zeker een verschil uitmaken, maar laat het je niet afleiden van wat je kunt betekenen in jouw persoonlijke invloedssfeer: altijd dichtbij en met menselijke maat. Een betere wereld ontstaat daar, waar mensen aanwezig zijn voor elkaar.


Vandaag was de work-out wandeling in de binnenstad van Dordrecht een feit. Remy, de eigenaar van Ontdek Dordrecht en ik hadden een idee om een stadswandeling te combineren met bewegen. Wij geloven in verbinding, gezondheidspreventie en elkaar sterker maken en helpen, want een betere wereld ontstaat daar, waar mensen aanwezig zijn voor elkaar.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page