top of page

Hoe je door een hoger bewustzijnsniveau betere keuzes kunt maken.

We leven ons leven. De ene wat bewuster dan de andere elke dag opnieuw. Jaren vliegen voorbij en wanneer je af en toe terugblikt, zie je welk ontwikkelingen je hebt doorgemaakt.

Onze bewustzijnsniveaus hebben veel invloed op onze gezondheid.


Het eerste bewustzijnsniveau: speelbal voelen

Binnen dit niveau laat je je sturen door externe factoren.

Je gelooft dat alles buiten je macht om gebeurt en er is veel angst en onzekerheid. Binnen dit niveau lijkt alles je te overkomen, zonder dat je er grip op hebt. De dingen die je meemaakt, lijken allemaal door externe factoren, zoals opvoeding, ouders, baan of lichaam bepaald te worden. Je geloofd oprecht dat het leven pas beter wordt wanneer iets of iemand veranderd.

Om naar het tweede bewustzijnsniveau te gaan moet je verantwoordelijkheid gaan nemen voor je eigen leven en bewuster voor de dingen gaan kiezen waar je blij van wordt.

Het tweede bewustzijnsniveau : doelen halen

Binnen dit niveau begin je verantwoording te nemen voor je eigen leven.

Je begint te herkennen en erkennen welke gedachten je helpen en tegenwerken. Je wordt bewust van je mindset en je negatieve overtuigingen die je tegenhouden om bepaalde dingen te doen.

In deze fase leer je steeds beter negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten en met jouw mentale gedichtenkracht je doelen te bereiken.

Binnen dit niveau zie je ook dat als je alleen maar focus hebt om doelen te bereiken overspannenheid of een burn-out om de hoek komt kijken.

Dat zorgt ervoor dat je naar een ander bewustzijnsniveau kunt.

Het derde bewustzijnsniveau : zingeving ervaren

Binnen dit bewustzijnsniveau gaat het om zingeving, en zul je jezelf aan een hoger doel willen verbinden. Op dit niveau gaat het niet maar alleen om wat jij wilt. Je blik wordt breder en je hebt behoefte om bij te dragen aan iets wat buiten jezelf ligt. Iets wat de wereld een beetje mooier maakt.

In deze fase leer je luisteren naar je innerlijke wijsheid en krijg je meer vertrouwen in jezelf en de mensen om je heen. De vraag “wat wil IK van het leven?” zal veranderen in “wat wil het leven van MIJ?”

Aan het einde van deze fase kun je dingen accepteren en laten gebeuren zoals ze zich aandienen.

Het vierde bewustzijnsniveau: harmonie

Binnen dit bewustzijnsniveau gaat het om het kunnen zijn wie je in essentie bent. Het leven voelt hier compleet, puur en zuiver aan. Je hebt vertrouwen in alles wat erin je leven gebeurt. Natuurlijk ervaar je af en toe wrijving, maar je bent je er bewust van, en het overkomt je in mindere maten.


Het is in deze staat makkelijker om bij je eigen gevoel te blijven en te bereiken wat je echt wilt. Het draait hier niet alleen maar om jou, maar om het grotere geheel. De dingen die je ervaart, gebeuren in harmonie en daarmee trek je dezelfde ervaringen aan.


Neem de tijd om te kijken waar jij staat. Ik ben heel benieuwd!


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page