top of page

Hoe vitamine C voor mooie tanden zorgt.

Bij een goed uiterlijk horen natuurlijk ook de tanden. Wie een mooi gebit heeft, lacht graag en dus vaker dan mensen met beschadigde tanden. Het is bovendien een vitaal werktuig.


Het gebit moet harde, taaie voeding verkleinen, zodat het lichaam de levensnoodzakelijke stoffen binnenkrijgt. Daarom is het alveolaire bot in de kaakboog het bot met het meeste calcium. Het mineraal calcium is absoluut noodzakelijk voor de opbouw van bot.


Volgens de laatste ontdekkingen is calcium zonder vitamine C echter slechts beperkt werkzaam. De vitamine maakt calcium namelijk in het stofwisselingsproces pas volledig verteerbaar voor het lichaam.


Vitamine C verstevigt vooral de fijne vaatwanden in het tandvlees; het eten van een enkele, vitamine C-rijk citroen remt al tandvleesbloedingen. Het is aan te raden om ook het vruchtvlees van de citroen te eten, omdat de planteigen beschermingsstoffen die daarin zitten het effect van de vitamine C duidelijk vergroten. Ook mag je niet vergeten dat de algemene versterking van het afweersysteem wordt gegarandeerd door vitamine C.


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page