top of page

Wat is een groeimindset?

Bijgewerkt op: 28 mei

In het leven speelt onze manier van denken een belangrijke rol bij het vormgeven van onze gedachten, gedragingen en acties. Onze manier van denken beïnvloedt onze ervaringen, kijk op het leven en algeheel succes. Het is dus essentieel om een ​​groeimindset te hebben in plaats van een vaste.


In deze blog bespreken we manieren om je mindset te trainen en een groeimindset te ontwikkelen.


Twee soorten mindset begrijpen

Het is van vitaal belang om eerst de twee soorten mindset te begrijpen die van invloed zijn op hoe we onszelf, anderen en de wereld waarnemen. Een groeimindset verwijst naar een mentaliteit waarbij mensen geloven dat ze hun capaciteiten en intelligentie kunnen ontwikkelen door hard te werken en toewijding.


Een vaste mindset daarentegen verwijst naar een mentaliteit waarbij mensen geloven dat hun intelligentie en capaciteiten vastliggen en niet verbeterd kunnen worden.


Fixed Mindset identificeren en uitdagen:

Om een ​​groeimindset te ontwikkelen, is het essentieel om eerst je fixed mindset te identificeren en uit te dagen. Veel voorkomende gedachten met een vaste mindset zijn: 'Ik ben niet goed genoeg', 'Ik ben niet slim genoeg', 'Ik kan dit niet'. Je moet deze gedachten uitdagen door ze te vervangen door positieve, zoals 'Ik kan verbeteren met moeite', 'Ik ben in staat om te leren en te groeien', 'Fouten en mislukkingen zijn kansen om te leren'.


Uitdagingen omarmen: Een groeimindset vereist het omarmen van uitdagingen en ze te zien als kansen om te leren en te groeien. Zie het als een kans om nieuwe vaardigheden en kennis te leren als je voor een uitdaging staat. Erken dat uitdagingen je helpen veerkracht te ontwikkelen en haalbare doelen te stellen.