top of page

Het trainen van je mindset. Zo doe je dat!

Wat als je je focust op beperkingen? Wat als je je richt op zaken die je niet kunt beïnvloeden? Wat als je je richt op alles wat niet goed gaat in je leven? Hoe voel jij je dan? Precies. Hier heb je gelukkig een keuze in.


Het trainen van je mindset is ontzettend belangrijk. Door aan een positieve mindset te werken zul je relaxter in het leven komen te staan. Met als resultaat dat je minder stress en minder zorgen ervaart. Mensen met een positieve mindset hebben natuurlijk ook tegenslagen te verwerken.


Een mindset is een denkstijl die bepaalt hoe je naar jezelf, je kwaliteiten en de wereld om je heen kijkt. Wat je vroeger geleerd hebt van je ouders, school, vrienden etc. heeft een grote invloed op jouw denkstijl.

Je denkstijl is niet de werkelijkheid maar een perceptie daarvan. Want er bestaat niet zoiets als de werkelijkheid.


Neem bijvoorbeeld een uur wandellen in de natuur wat iemand zou kunnen ervaren als "daar heb ik echt geen tijd voor", maar een uur scrollen op social media "vloog voorbij".


De grootste kracht die mensen beschikken is de kracht om te kiezen. Welke mindset kies jij? Je mindset bepaalt hoe je je voelt. Is je denkstijl vooral gericht op dingen waar je geen controle over hebt dan creëert dat spanning in je lijf en raak je uit de flow toestand. Is je denkstijl gericht op het verleden, heden of de toekomst? Hier kun je mee spelen en heb je een keuze in.


Een andere positieve denkstijl kan je helpen om:

  • Meer te durven

  • Minder bang te zijn

  • Je zelfvertrouwen te vergroten

  • Je dromen te verwezenlijken

  • Makkelijker met negatieve situaties om te gaan

  • Minder te piekeren

  • Je minder druk te maken


Wat als je je focust op je mogelijkheden, ook al zijn die misschien heel beperkt voor je gevoel? Wat als je je richt op dingen die je wel kunt beïnvloeden? Wat als alles oké is als je maar trouw blijft aan jezelf?


Ik ben heel benieuwd hoe je leven zal veranderen vanaf nu. Succes! :-)Gr. Sid!

104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page