top of page

1.2 Zoek dat waar je van houdt

Heb jij jouw element al gevonden?

Iedereen wordt geboren met een heel scala aan talenten, maar vaak gebruiken we daar maar een fractie van. Dat is jammer, want alleen wie leeft en handelt vanuit een combinatie van natuurlijke aanleg en persoonlijke passie, voelt zich echt in zijn element. Dit is deel twee van de zoektocht naar jouw element. Heb je de eerste stap gemist, lees het hier.


Musici houden van het geluid dat ze voortbrengen, geboren schrijvers houden van woorden, dansers houden van bewegen, wiskundigen houden van cijfers, ondernemers sluiten graag deals en goede docenten geven graag les. Je weet dat je in je element bent, als je plezier hebt. Dit wil niet zeggen dat er nooit problemen of frustraties zijn. Maar als je in je element werkt, is er altijd een groot gevoel van voldoening. Om dichter bij jouw element te komen en je creatieve energie te bevrijden, is het belangrijk dat je het medium vindt dat jouw verbeelding stimuleert. Waar speel of werk je graag mee? Is het muziek? Is het de natuur? Zijn het cijfers? Zijn het mensen?


Bedenk ook waar je energie van krijgt. Activiteiten waarvan we houden, vullen ons met energie, ook al zijn we fysiek uitgeput. Dingen waar we niet van houden kunnen ons in enkele minuten leegzuigen, ook al begonnen we er in topconditie aan. Vooral mentale energie is geen vaste substantie. Die neemt toe of af, afhankelijk van onze passie en toewijding voor wat we op dat moment doen. Stel jezelf de cruciale vraag: als ik het voor het kiezen had - als ik mij geen zorgen hoefde te maken over een inkomen of over wat andere over van me denken - wat ben ik dan het meest geneigd te doen? Wat voor soort activiteiten doe ik meestal vrijwillig? Wat bloeit mij het meest op? Wat voor soort vragen stel ik? Wat voor soort opmerkingen maak ik? Waar gaan mijn ogen van stralen? Waar kan ik met gemak uren mee doorgaan?


Ik hoor het graag!


Morgen behandelen we stap drie in de zoektocht naar jouw element.

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page