top of page

Als je het hoofd en het lichaam gezond wilt maken, moet je beginnen met het helen van de ziel

Plato had het al door "Als u het hoofd en het lichaam gezond wilt maken, moet u beginnen met het helen van de ziel."


Wat houdt dat helen in? Helen is iets anders dan genezen. Hoewel het helen van de ziel vaak gepaard gaat met genezing, geeft genezing zelden healing. We kennen vast voorbeelden van mensen die een bypassoperatie hebben gehad of bij wie een tumor is verwijderd maar die hun toxische omgeving (relaties) of hun dieet niet hebben aangepakt, en dus de symptomen maanden of jaren later weer terug komen.


Waarschijnlijk kennen we ook mensen die jarenlang psychotherapie hebben ondergaan maar nog altijd geen gezonde relatie hebben gevonden om over hun woede op hun ouders heen te komen.


En misschien kennen we ook wel mensen die zeggen 'mijn ziekte heeft mijn leven gered', omdat die hun de kans heeft gegeven om elk aspect van zichzelf opnieuw te ontdekken, van hun manier van eten tot hun relaties en hun werk.


Met andere woorden, genezen ligt op de weg van de geneeskunde, waarbij symptomen worden behandeld. Dit kan op korte termijn een must zijn. Het helen van de ziel schept een gezonde lijfstijl door de oorzaak van het lijden en de disbalans aan te pakken en dan een betekenisvolle bestemming te creëren.


Bij SwartGym houden we ons vooral met helen bezig door direct met de ziel en de geest te werken, kunnen we verandering brengen in alle andere niveaus, ook in het lichaam en het verstand. Verandering op het gebied van de geest verandert je wereld.


Ik ben benieuwd of je dit herkent of hebt gezien bij iemand anders! Laat het hieronder gerust weten!


Wil je hier liever hulp bij hebben of heb je vragen over dit onderwerp, dan weet je mij te vinden.


Groeten Sidney!


SwartGym

SwartGym geeft een andere kijk op gezondheid en helpt topsporters zoals FC Dordrecht, ondernemers, papa's, mama's, kinderen, ouderen, defensie, politie om lichaam, geest en ziel op een lijn te krijgen waardoor je het meest uit jezelf kunt halen.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page