top of page

Boekentip: Atomic Habits

Uit de SwartGym bibliotheek 📚 "Atomic Habits" van James Clear is een zelfhulpboek dat zich richt op de kracht van kleine gewoonten en hun impact op persoonlijke groei.


Clear benadrukt het idee van het maken van kleine, incrementele veranderingen in de dagelijkse routine om op lange termijn succes te behalen.


Hij biedt praktische strategieën en technieken voor het opbouwen van goede gewoonten, het doorbreken van slechte gewoonten en het beheersen van de kunst van gewoonteformatie.


Clear onderzoekt ook de rol van omgeving, identiteit en motivatie bij het vormgeven van onze gewoonten. Uiteindelijk biedt "Atomic Habits" lezers een routekaart om hun leven te transformeren door de kracht van kleine gewoonten te benutten en continue verbeteringen aan te brengen.


Om de principes van Atomic Habits toe te passen in het dagelijks leven, kun je de volgende stappen volgen:


1. Identificeer je gewoonten: Neem de tijd om je huidige gewoonten te identificeren, zowel positief als negatief.


2. Maak kleine, haalbare doelen: Stel kleine doelen die je regelmatig kunt bereiken. Begin met kleine veranderingen die gemakkelijk in je dagelijkse routine kunnen worden opgenomen.


3. Bouw een systeem: Creëer een systeem dat je helpt om consistent te blijven in het uitvoeren van je gewoonten. Dit kan bijvoorbeeld een dagelijkse routine of een beloningssysteem zijn.


4. Maak gewoonten aantrekkelijk: Maak de gewoonten die je wilt ontwikkelen aantrekkelijk. Zoek manieren om ze leuk en belonend te maken.


5. Maak gewoonten gemakkelijk: Vereenvoudig de uitvoering van je gewoonten. Verwijder obstakels en maak het gemakkelijk voor jezelf om de gewoonten uit te voeren.


6. Maak gewoonten bevredigend: Zorg ervoor dat je gewoonten bevredigend zijn. Beloon jezelf voor het volbrengen van je doelen en vier je successen.


Door deze principes toe te passen, kun je stapsgewijs nieuwe gewoonten ontwikkelen en bestaande gewoonten verbeteren in je dagelijks leven.


Wil jij persoonlijke begeleiding om gewoontes te ontwikkelen die jou vitaal en veerkrachtig maken kijk dan naar ons pakket "voor starters" bij SwartGym.35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page