top of page

Hoe je motivatie kunt behouden tijdens het volgen van een trainingsprogramma

Wanneer je begint met een trainingsprogramma, kan het aanvankelijk makkelijk zijn om gemotiveerd te blijven. Maar na verloop van tijd kan de motivatie afnemen, vooral als de resultaten langzaam lijken te komen of als het trainen saai begint te worden. Hier zijn enkele tips om je motivatie te behouden tijdens het volgen van een trainingsprogramma.

  1. Stel realistische doelen: Zorg ervoor dat de doelen die je stelt haalbaar en realistisch zijn. Als je jezelf te hoge verwachtingen oplegt, kan dit demotiverend werken wanneer je niet aan deze verwachtingen kunt voldoen. Maak doelen die uitdagend zijn, maar ook haalbaar.

  2. Houd een trainingsdagboek bij: Het bijhouden van een dagboek kan je helpen om je vooruitgang bij te houden en te zien hoe ver je bent gekomen. Het kan ook helpen om jezelf gemotiveerd te houden, omdat je jezelf kunt herinneren aan de resultaten die je al hebt bereikt.

  3. Zoek een trainingspartner: Trainen met een vriend of vriendin of een professional kan je helpen om gemotiveerd te blijven. Je kunt elkaar aanmoedigen en verantwoordelijk houden voor het bijhouden van het trainingsprogramma.

  4. Maak het leuk: Als je merkt dat je trainingsroutine saai begint te worden, probeer dan iets nieuws en uitdagends. Probeer een nieuwe sport of probeer nieuwe oefeningen. Dit kan helpen om je motivatie hoog te houden.

  5. Beloon jezelf: Geef jezelf een beloning voor elke mijlpaal die je bereikt. Het kan iets kleins zijn, zoals een nieuw sportshirt, of iets groots, zoals een weekendje weg. Door jezelf te belonen voor je inspanningen, zul je gemotiveerd blijven om verder te gaan.

  6. Zorg voor variatie: Door variatie aan te brengen in je trainingsprogramma, zorg je ervoor dat het interessant blijft en dat je gemotiveerd blijft om door te gaan. Probeer verschillende soorten trainingen en experimenteer met verschillende intensiteiten en duur.

Het behouden van motivatie tijdens het volgen van een trainingsprogramma kan een uitdaging zijn, maar het is essentieel om succes te behalen. Door realistische doelen te stellen, een dagboek bij te houden, een trainingspartner te vinden, het leuk te maken, jezelf te belonen en variatie aan te brengen, zul je gemotiveerd blijven en de gewenste resultaten bereiken.


Wil je toch graag meer uit jezelf halen bekijk dan onze mogelijkheden!

53 weergaven0 opmerkingen
bottom of page