top of page

Hoe zit het met jouw vetzuurbalans?

De snelheid van je herstel kan behoorlijk beïnvloed worden door hoe goed je voeding opgenomen kan worden door de cellen en hoe jouw energie wordt verdeeld. 


Maar hoe zorg je ervoor dat de voeding ook daadwerkelijk optimaal wordt opgenomen en je energie niet onnodig verspild wordt?


Hier een paar tips!

Het celmembraan (het muurtje op je cellen) laat onder andere voedingsstoffen, vitamines en zuurstof binnen, en tegelijkertijd wordt afval naar buiten gewerkt. 


Twee belangrijke vetzuren in het celmembraan zijn omega3 en omega6. Wanneer deze in balans zijn doet het celmembraan optimaal zijn werk en is er geen onzin waar jouw lichaam energie aan moet verspillen. 


Maar zodra er meer omega 6 dan omega 3 aanwezig is, (wat bij de meeste mensen het geval is) raakt het celmembraan hard en verstopt. Voedingsstoffen en zuurstof komen er slecht doorheen en afval blijft hangen. 


Het resultaat van een disbalans -> je cellen raken chronisch laaggradig ontstoken. 


Nu kost het extra energie om de ontstekingen weer te doven (terwijl ze telkens opnieuw blijven ontstaan omdat de oorzaak niet aangepakt wordt) en voeding wordt niet optimaal meer opgenomen. 


Dit leidt allebei tot een flinke daling in je energieniveau. Iets aan doen? Start met het meten van je vetzuurbalans!  Klik hier om een vrijblijvende afspraak te maken.63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page