top of page

Zo ontdek je je ware zelf.

Je trekt niet aan wat je wilt, je trekt aan wie je bent.


Ben je vaak uit balans? Lukken dingen je vaak niet? Grote kans dat het aan dit thema ligt.

Er is veel druk om te zijn wie we willen zijn en te doen wat we willen doen, maar de waarheid is dat we alleen de dingen kunnen bereiken die in overeenstemming zijn met ons ware zelf.


Wat betekent dat? Het betekent dat je dicht bij jezelf moet blijven. En niet dingen moet doen omdat ze van de maatschappij verwacht worden of omdat dat sociaal meer gewaardeerd wordt.


Wij krijgen genoeg mensen bij SwartGym die een hele goede baan hebben maar niet echt hun zelf kunnen zijn.  Je zult het moeilijk hebben om gezond en je vitaal te voelen als je niet overeenstemt met je ware zelf.


Als je in overeenstemming leeft met je ware zelf gebeuren er mooie dingen. Daar geloven wij in!


Maar hoe doe je dat?

In overeenstemming leven met je ware zelf betekent dat je trouw blijft aan jezelf en aan je eigen waarden, behoeften en verlangens. Hier volgen enkele manieren om dit te doen:


1. Ken jezelf:

Om in overeenstemming te zijn met je ware zelf, is het belangrijk dat je jezelf goed kent. Dit betekent dat je bewust moet zijn van je gevoelens, gedachten, waarden en overtuigingen. Door jezelf te leren kennen, kun je beter begrijpen wat je nodig hebt en wat belangrijk voor je is.


2. Maak bewuste keuzes:

Wanneer je in overeenstemming wilt leven met je ware zelf, is het belangrijk dat je bewuste keuzes maakt. Dit betekent dat je beslissingen neemt die in lijn liggen met je waarden, behoeften en verlangens. Dit kan betekenen dat je soms moeilijke keuzes moet maken.


3. Luister naar je intuïtie:

Het is belangrijk om te vertrouwen op je intuïtie en innerlijke stem om te weten wat je moet doen. Dit kan betekenen dat je soms uit je comfortzone moet stappen en risico's moet nemen.


4. Wees eerlijk tegen jezelf:

Om in overeenstemming te leven met je ware zelf, is het belangrijk om eerlijk te zijn tegen jezelf. Dit betekent dat je jezelf openlijk vragen moet stellen over wat je wilt en wat je nodig hebt.


5. Zorg voor jezelf:

Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen en om jezelf te geven wat je nodig hebt. Dit kan betekenen dat je prioriteit geeft aan zelfzorg, voldoende slaap, gezonde voeding, lichaamsbeweging en rust.


6. Omring jezelf met de juiste mensen:

Om in overeenstemming te leven met je ware zelf, is het belangrijk om jezelf te omringen met mensen die je steunen en aanmoedigen. Dit betekent dat je afscheid moet nemen van mensen die je omlaag halen en je blokkeren om je ware zelf te zijn.


7. Blijf groeien en leren:

In overeenstemming zijn met je ware zelf is een doorlopend proces van groei en zelfontwikkeling. Blijf leren en groeien, en sta open voor nieuwe ervaringen en perspectieven.


Hoe helpen wij bij SwartGym mensen naar hun ware zelf?

Bij SwartGym komen veel mensen om hun ware zelf te ontdekken en te versterken. Wij gebruiken o.a. kinesiologie bij het ontdekken van je ware zelf. Kinesiologie is een holistische benadering die zich richt op het welzijn van een persoon op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het kan helpen bij het ontdekken van je ware zelf door het verbinden van lichaam en geest en het creëren van bewustzijn over je eigen emoties en gedachten.


Kinesiologie maakt gebruik van spiertesten om te achterhalen wat er op een dieper niveau in het lichaam en de geest speelt. Door het lichaam in balans te brengen en te focussen op de relatie tussen mentale en emotionele patronen, kan er meer inzicht komen in wat er zich in jezelf afspeelt.

Enkele manieren waarop kinesiologie kan helpen bij het ontdekken van je ware zelf zijn:

1. Bewustwording van beperkende overtuigingen: Door kinesiologie kan je inzicht krijgen in beperkende overtuigingen die jou tegenhouden om je ware zelf te zijn. Door deze blokkades te vinden en ze te behandelen, kun je meer ruimte creëren om te groeien en te veranderen.

2. Ontdekken van jouw talenten en kwaliteiten: Kinesiologie kan helpen om je bewust te maken van jouw talenten en kwaliteiten. Door te focussen op wat de persoon wil bereiken, kan kinesiologie helpen om deze talenten en kwaliteiten in kaart te brengen en verder te ontwikkelen.

3. Bevrijding van traumatische gebeurtenissen: Door kinesiologie kan je aan de slag gaan met traumatische ervaringen en emoties die jouw ware zelf juist tegenhouden. Door deze te behandelen en symptomen te verminderen kan er ruimte ontstaan om je ware zelf te ontdekken en te ontwikkelen.

4. Emotionele balans en vermindering van stress: Kinesiologie kan helpen om de emotionele reacties op moeilijke situaties te verminderen. Hierdoor kan je meer in balans komen en meer ruimte krijgen voor persoonlijke groei.

Door het gebruik van kinesiologie, kan je meer inzicht krijgen in jezelf, waardoor het makkelijker wordt om je ware zelf te ontdekken en te ontwikkelen. Het kan je helpen emotionele blokkades te verminderen en je te laten focussen op wat je echt wilt en wie je echt bent.


Lees het verhaal van Mike:

Hoi, ik ben Mike 28 jaar, en na overwogen te hebben om in ‘klassieke therapie’ te gaan om trauma’s uit mijn verleden te verwerken, en meer kennis te krijgen over hoe het in het heden effect heeft, ben ik via mijn schoonbroertje terecht gekomen bij Sidney. Dit was voor mij een ultieme schot in de roos.

Sidney is een vakman pur sang, iemand met een open mind en oprechte interesse in jouw verhaal.


Sidney heeft mij geïntroduceerd met ‘Kinesiologie’ een vorm van therapie die mij voorheen onbekend was. Deze consults waren een openbarende en zeer bijzondere ervaring voor mij. Ik ben geconfronteerd met zaken heel diep van binnen, ergens weggestopt, die mij belemmerde het meeste uit mezelf te halen. Door middel van zijn technieken zijn we achter decennia oude blokkades gekomen waar ik nu bewust mee aan de slag ga en al in korte tijd een enorm verschil hebben gemaakt in mijn leven.

Ik voel mij helderder, scherper en krachtiger dan ooit en ik verwacht dat dit nog meer gaat groeien, zowel voor zowel mijn fitness/gezondheidsdoelen maar vooral om écht eens de diepte in te leren hoe ik de ultieme versie van jezelf kan worden.


Ben jij je ware zelf even kwijt en wil je hier wat aan doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page