top of page

Afvallen ondanks schildklierproblemen

Kun je afvallen ondanks schildklierproblemen? Het antwoord vind je in deze blog!

Schildklierproblemen, zoals hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie, kunnen gewichtsbeheersing beïnvloeden. Hypothyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklier niet genoeg hormonen produceert, wat resulteert in een vertraagd metabolisme. Toch kun je afvallen door de juiste leefstijl verandering, een passend dieet ( wat voor iedereen anders is) en soms het in balans brengen van stress en/of trauma. Lees hier het verhaal van Bernard:


Een jaar geleden had ik een gesprek met Sidney. Ik was 70 jaar jong, droeg iets te veel gewicht, wilde niet in een groep sporten maar toch iets blijven doen en wist niet wat een personal trainer was, laat staan een kinesioloog. Het gesprek blijkt goed verlopen te zijn want een jaar later, ben ik 20 kilo's afgevallen, ga ik fluitend naar mijn wekelijkse trainingsuurtje, doe dagelijks trouw de opgedragen oefeningen, heb eindelijk zicht over een de hoe's en waarom's in mijn leven en heb een speelse discipline opgebouwd. Ik heb bereikt wat ik niet meer mogelijk achtte. Dit allemaal mede dankzij de kunde, het geduld, de optimisme, de humor en nogmaals de kunde van Sidney.

Oh ja, ik ben degene die de wedstrijd speelt maar voel me nooit alleen. En het scheelt een slok op een borrel ( bij wijze van spreken dan want ik mag niet meer drinken van Sidney).


De schildklier is een klein, vlindervormig orgaan dat zich nabij de basis van de nek bevindt. Het scheidt hormonen af ​​die het metabolisme reguleren en verschillende lichaamsfuncties beïnvloeden, waaronder gewichtsregulatie. De relatie tussen de schildklier en gewichtstoename of -verlies is al lang een onderwerp van interesse in medisch onderzoek.


De schildklier en metabolisme De schildklier produceert twee belangrijke hormonen: triiodothyronine (T3) en thyroxine (T4). Deze hormonen reguleren de stofwisseling, het proces waarbij het lichaam voedsel omzet in energie. Hogere niveaus van T3 en T4 resulteren in een verhoogd metabolisme, wat kan leiden tot gewichtsverlies. Omgekeerd leiden lagere niveaus van deze hormonen tot een vertraagd metabolisme, wat kan leiden tot gewichtstoename. Invloed van schildklierproblemen op gewichtsbeheersing schildklierproblemen, zoals hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie, kunnen gewichtsbeheersing beïnvloeden. Hypothyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklier niet genoeg hormonen produceert, wat resulteert in een vertraagd metabolisme.

Symptomen van hypothyreoïdie zijn gewichtstoename, vermoeidheid en moeite met afvallen. Hyperthyreoïdie daarentegen is een aandoening waarbij de schildklier te veel hormoon produceert, wat resulteert in een verhoogde stofwisseling. Symptomen van hyperthyreoïdie zijn gewichtsverlies, angst en slapeloosheid.


Gewichtsverlies en hypothyreoïdie

Voor personen met hypothyreoïdie kan gewichtsverlies een uitdaging zijn vanwege een vertraagd metabolisme. Gewichtsverlies is echter nog steeds mogelijk met de juiste behandeling en veranderingen in levensstijl. Bovendien kunnen regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet helpen bij het afvallen van mensen met hypothyreoïdie. Gewichtsverlies en hyperthyreoïdie

Bij personen met hyperthyreoïdie kan spontaan gewichtsverlies optreden als gevolg van een verhoogd metabolisme. Gewichtsverlies kan echter ook een symptoom zijn van hyperthyreoïdie, wat gepaard kan gaan met andere symptomen zoals angst en slapeloosheid.

Heb jij schildklierproblemen maar wil je wel graag afvallen?

Wij helpen je graag! Het eerste wat wij doen is kijken wat de oorzaak is van de schildklierproblemen door middel van kinesiologie en vervolgens maken we een plan op maat zodat je kunt werken naar een betere versie van jezelf.


Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page