top of page

De glans in je ogen door de juiste voedingsstoffen hoe zit dat?

De charme en het charisma van de mens zitten voor 90% in de ogen, zo heeft een Californische wetenschapper vast gesteld. (Dr. Neila S. Chardwah) ook heeft hij aangetoond, dat het succes van de mens in belangrijke mate wordt bepaald door de uitdrukkingskracht van zijn/haar ogen en de daarmee verbonden uitstraling. Dat geldt voor het zoeken naar een geschikte levenspartner, maar ook van belangrijke sollicitatiegesprek bij een personeelschef.


Dat we de uitstraling van de ogen kunnen bevorderen, ligt voor de hand, want na een afmattende werkdag zijn onze ogen vaak moe en dof en ze stralen pas weer na een ontspanningsfase.


De glans in onze ogen

Glans en charisma berusten op een concentratie voedingsstoffen in de ogen. Omdat dit orgaan een centrale functie heeft, wordt het van alle organen in het lichaam het beste voorzien van biostoffen - via een ingewikkeld geconstrueerd kanaalsysteem.


Bij gevaar jagen stress hormonen en bepaalde peptiden de belangrijke voeding's moleculen in een honderdste seconden naar de ogen. Dat zelfde gebeurd als wij verliefd of enthousiast zijn, als er plotseling een geweldig idee of een leuke verrassing krijgen. Dat versneld de hoge stofwisseling in een razend tempo tot het 30-voudige en daardoor lichten onze ogen op.


Dat geraffineerde mechanisme werkt echter alleen als er voldoende biostoffen zijn opgeslagen in de ogen. Belangrijk is bijvoorbeeld het sporenelement zink, dat is opgeslagen in het achtergrondmembraan in het oog en dat ertoe bijdraagt dat wilde dieren, 's nachts net zo goed kunnen zien als overdag. Ook vitamine C, vitamine A, vitamine D, je vetzuurbalans, en het zeldzame sporenelement selenium zijn mede verantwoordelijk voor onze charme!76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page