top of page

Hoe je mentale staat invloed heeft op je gezondheid

Wat is je voorgeschiedenis? Hoe was de tijd toen je in de buik van je moeder zat? Welke emoties heb je via je voorouders meegekregen of van je vader of moeder overgenomen?


Hoe sta je in het leven? Heb je stemmingswisselingen? Ben je positief of zie je alles somber in? Heb je vertrouwen in jezelf en in de toekomst?


Dit en nog veel meer is belangrijk als het gaat om jouw gezondheid, want je mentale staat heeft een grote invloed hierop. Veel van wat je denkt en doet en veel van je angsten, onzekerheden, overtuigingen en blokkades kunnen als stress op het DNA meekomen via je voorouders, al of niet van een of vele generaties terug, van je vaders of moeders kant of van beide kanten.


Verder kan een enkele opmerking bepalend zijn voor de rest van je leven. Als je vader bijvoorbeeld als je zes jaar bent tegen je zegt: "dat wordt nooit wat met jou", kan dit de reden kunnen zijn dat je heel je leven - meestal onbewust - je best gaat doen om te bewijzen dat hij geen gelijk had.


Alles in je omgeving kan wijziging brengen in je gedrag. Het ligt eraan hoe open je jezelf stelt voor invloeden en in hoeverre dingen die je meemaakt overtuigingen worden. Onzekerheid in je werk, of je er goed uit ziet, met wie je omgaat, waar je jezelf voor interesseert, werkelijk alles kan invloed hebben en genen aan- of uitzetten en grote invloed uitoefenen op je psyche.


Vaak wordt voeding, bewegen of ademhaling gebruikt om je mentaal gezond te houden. Allemaal heel goed, maar als je een werkelijke onbalans hebt, zal je daar naar moeten durven te kijken en dit stuk moeten helen. Anders wordt voeding, bewegen of ademhalingsoefeningen symptoombestrijding.


Voeding kan een grote invloed hebben op je psychisch welbevinden en kan een oorzaak zijn. Daarom testen we door middel van kinesiologie altijd uit uit welke hoek de onbalans komt. Dit kan al komen doordat je een stof teveel of te weinig hebt.


De vier invalshoeken, fysiek, chemie, emotie en energie (vaak omgeving), waar we naar kijken tijdens een sessie kinesiologie, werken op elkaar in en beïnvloeden elkaar. Als je te veel stress hebt, kun je bijvoorbeeld teveel en ongezonde dingen gaan eten, dit beïnvloed je lichaam en kan leiden tot een onbalans. Ook door emotionele spanningen kun je verkramping krijgen in je nekspieren en daardoor migraine en duizeligheid ervaren. Zo zijn er heel veel zaken die een onderliggende oorzaak hebben en waarbij het nodig is te kijken waar het vandaan komt, in plaats van alleen het symptoom of de kwaal zelf te bestrijden.


Je mentale staat heeft dus een enorm grote invloed op je gezondheid. Beweging en gezonde voeding is zeker belangrijk, maar uiteindelijk zorgt een gebalanceerde mentale staat voor succes! Durf naar jezelf te kijken, jezelf steeds een stukje dieper te leren kennen, om oude gebeurtenissen te helen en te ontdekken wie je echt bent.


Mocht je hier meer over willen weten neem vrijblijvend contact met ons op!46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page