top of page

1.3 Wanneer ben jij in 'de zone'?

Heb jij jouw element al gevonden?


Iedereen wordt geboren met een heel scala aan talenten, maar vaak gebruiken we daar maar een fractie van. Dat is jammer, want alleen wie leeft en handelt vanuit een combinatie van natuurlijke aanleg en persoonlijke passie, voelt zich echt in zijn element. Dit is deel drie van de zoektocht naar jouw element. Heb je de eerste stap gemist, lees het hier. De tweede? klik dan hier.


Als alles loopt zoals het moet, veranderd je ervaring. Je raakt gefocust en geconcentreerd., je leeft in het moment. Als je contact hebt met je diepe interesse en natuurlijke energie, verlies je je in de ervaring en presteer je optimaal. Een staat van zijn die 'flow' wordt genoemd. Je ademhaling verandert, je lichaam smelt samen met je geest. Ga eens na, wanneer waren de momenten dat jij in die flow zat? Dat de tijd voorbijvloog en uren voelde als minuten?

Je kunt de flow op verschillende manieren vinden. Sommigen vinden hem door intense fysieke activiteit, het nemen van risico of competitie. Anderen via schrijven, schilderen, meditatie of het maken van sommen. In de flow boor je het meest natuurlijke zelf aan. En als je daar bent kun je op een veel hoger niveau iets bijdragen. Wanneer je zelf geïnspireerd bent, kun je andere ook inspireren.


Hoe weet je dat je in je flow zit?

  • Je voelt dat je bent zoals je echt bent.

  • De tijd gaat sneller.

  • Het is alsof je je doelen makkelijker kan bereiken.

  • Je krijgt ineens briljante ideeën.


Wanneer zit jij in de flow?


Ik hoor het graag! Morgen behandelen we stap vier in de zoektocht naar jouw element.
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page