top of page

1.4 Vind je stam

Heb jij jouw element al gevonden?


Iedereen wordt geboren met een heel scala aan talenten, maar vaak gebruiken we daar maar een fractie van. Dat is jammer, want alleen wie leeft en handelt vanuit een combinatie van natuurlijke aanleg en persoonlijke passie, voelt zich echt in zijn element. Dit is deel vier van de zoektocht naar jouw element.


Veel mensen voelen zich als kind 'anders' dan de rest. Om je element te kunnen vinden, is het van belang om uit te vinden bij welke groep mensen je hoort. Ook wel je 'stam' genoemd. Een groep mensen die de wereld ziet zoals jij, die zorgen dat je je op je natuurlijkst voelt, die je talent herkent, je inspireert, je beïnvloed en het beste in je naar boven haalt.


Stamleden hoeven niet in alles hetzelfde te zijn. Ze kunnen elkaar ook beconcurreren en van verschillende generaties zijn. Het kunnen tijdgenoten zijn, maar ook voorgangers. Wat jullie bindt is de gezamenlijke toewijding, de passie die je deelt. Een stam heeft drie sterke krachten: bevestiging, inspiratie en de 'alchemie van synergie' Het contact met mensen met dezelfde passie bevestigd dat je niet alleen bent. Je kunt erover praten en je ideeën delen. Leden van een enthousiaste stam zetten elkaar bovendien aan om het werkelijke bereik ban hun talent te verkennen. Dat is de alchemie van synergie. Een gezelschap van mensen met vergelijkbare interesses kan iets veel groters creëren dan ieder van hen individueel.


Zoek dus naar gelijkgestemden. Ga bij een club, doe een cursus, ga naar een festival. En als je diep van binnen voelt dat je nu eigelijk bij de verkeerde stam zit, is dat een Grotte reden om eens ergens anders te kijken.


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page