top of page

5. Overwin je obstakels

Dit is de vijfde stap naar het vinden van jouw element!


Angst is het meest voorkomende obstakel voor het vinden van je element. De angst om niet goed genoeg te zijn, tekort te schieten, angst voor armoede of het onbekende. Hoe vaak heeft angst je er al van weerhouden iets te doen wat je echt graag wilde?


Niet alleen interne obstakels kunnen je ervan weerhouden van het vinden van je element. Ouder, broers, zussen, partners, kinderen, collega's hebben soms uitgesproken ideeën over wat jij wel en niet moet doen met je leven. Veel mensen vinden hun element niet doordat ze de stimulans of het vertrouwen van hun omgeving missen. De kunst is om toch voor je eigen geluk te gaan. De ouders van Paulo Coelho lieten hem drie keer opnemen in een psychiatrische inrichting, omdat hij graag schrijver wilde worden. Hij kreeg daar elektroshocktherapie, omdat ze wilden dat hij advocaat werd. Maar ondanks dat bleef hij zich focussen op zijn element.

Mensen in je omgeving die je tegenwerken in het naleven van je passie, denken meestal oprecht dat ze het voor jouw bestwil doen. Een baan als advocaat geeft je misschien meer financiële zekerheid dan een baan als schrijver. Maar iets is uiteindelijk niet voor je bestwil als je iemand moet zijn die je eigenlijk niet bent. Goedkeuring is voor ons zo belangrijk dat we liever geen risico nemen en dat we ons levenslied niet zingen. Maar vraag jezelf is af: is het belangrijker om goedkeuring van anderen te krijgen dan 'je beste zelf' te worden?

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page