top of page

Een andere kijk op een te hoge bloeddruk

SwartGym is een holistisch gezondheidscentrum en biedt een andere kijk op gezondheid en performance. Wij gaan veel verder dan alleen het behandelen van fysieke en mentale aandoeningen. SwartGym richt zich op de hele persoon en streeft naar een evenwicht tussen lichaam, geest en ziel, waarbij de werkelijke oorzaken of onderliggende factoren van gezondheidsproblemen worden aangepakt.


Een te hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd, is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem dat vaak wordt veroorzaakt door verschillende factoren, zoals stress, slechte eetgewoonten en gebrek aan lichaamsbeweging.


In deze blog zullen we dieper ingaan op wat een te hoge bloeddruk precies is, welke risico's ermee gepaard gaan en hoe het van invloed kan zijn op het dagelijks leven. Daarnaast zullen we bekijken hoe SwartGym, door middel van kinesiologie, personal training, kundalini yoga en een voedingsplan op basis van kinesiologie, een andere kijk kan bieden op het omgaan met een te hoge bloeddruk.


Wat is een te hoge bloeddruk?

Een te hoge bloeddruk treedt op wanneer de druk in de bloedvaten constant te hoog is. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, beroertes en nierschade. Een normale bloeddruk wordt meestal gedefinieerd als 120/80 mmHg. Wanneer de bloeddruk hoger is dan 140/90 mmHg, wordt dit beschouwd als hypertensie.


Wat zijn de risico's van een te hoge bloeddruk?

Een te hoge bloeddruk kan verschillende risico's met zich meebrengen voor de gezondheid. Zo kan het de bloedvaten beschadigen, wat kan leiden tot hart- en vaatziekten. Daarnaast kan het ook de nieren aantasten en het risico op een beroerte verhogen. Mensen met een te hoge bloeddruk lopen ook een groter risico op het ontwikkelen van andere gezondheidsproblemen, zoals diabetes en oogproblemen.


Wat zijn de Effecten in het dagelijks leven?

Een te hoge bloeddruk kan ook van invloed zijn op het dagelijks leven van mensen die eraan lijden. Zo kunnen zij zich vaak moe en lusteloos voelen, wat hun productiviteit en kwaliteit van leven kan beïnvloeden. Daarnaast kan het ook leiden tot angst en stress, wat de bloeddruk nog verder kan verhogen.


Een andere kijk door SwartGym

SwartGym biedt een andere kijk op het omgaan met een te hoge bloeddruk door middel van kinesiologie, personal training en een voedingsplan.


Kinesiologie kan op verschillende manieren helpen bij een te hoge bloeddruk. Ten eerste kan kinesiologie helpen bij het identificeren van eventuele onderliggende factoren die bijdragen aan een te hoge bloeddruk, zoals stress, voedingstekorten of emotionele onevenwichtigheden. Door deze factoren aan te pakken en het lichaam in balans te brengen, kan kinesiologie helpen om de bloeddruk te verlagen en de algehele gezondheid te verbeteren.


Voedingsplan

Kinesiologie kan ook worden ingezet om te bepalen welke voedingsstoffen het lichaam nodig heeft om goed te functioneren en de bloeddruk te reguleren. Een voedingsplan op basis van kinesiologie kan worden opgesteld om ervoor te zorgen dat mensen met een te hoge bloeddruk de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen en eventuele voedingstekorten aanvullen die van invloed kunnen zijn op de bloeddruk.


Personal training

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het versterken van het hart en de bloedvaten. Door regelmatig te trainen, kan de bloedcirculatie verbeteren en kan het hart efficiënter werken, wat kan bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk.


Bij SwartGym train je onder persoonlijke begeleiding om zo effectief en verantwoordelijkheid te kunnen trainen. Door gerichte oefeningen kan de algehele cardiovasculaire gezondheid verbeteren en kan de bloeddruk geleidelijk aan worden verlaagd. Regelmatige beweging kan helpen bij het verminderen van stress, een belangrijke factor die kan bijdragen aan een te hoge bloeddruk.


Tijdens personal trainingssessies kunnen ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen worden geïntegreerd om stress te verminderen en het lichaam te helpen ontspannen, wat op zijn beurt kan leiden tot een verlaging van de bloeddruk.


In de praktijk blijkt onze andere kijk effectief om te helpen bij een te hoge bloeddruk. Het is een natuurlijke en duurzame manier van werken die goed past naast de reguliere zorg.


Heb jij een te hoge bloeddruk en wil je hier iets mee doen op een natuurlijke manier? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page