top of page

Klachten door nachtschadegroenten?

Vorige week hebben wij een een jonge man geholpen die huidklachten en gedragsproblemen had op school. Wat bleek, hij kon niet tegen tomaten. Hoe zit dat precies?


Nachtschadegroenten zijn een groep groenten die behoren tot de familie Solanaceae. Deze groep groenten omvat onder andere tomaten, aardappelen, paprika's (zowel zoete als hete variëteiten), aubergines en pepers. Nachtschadegroenten hebben vaak een kenmerkende smaak en worden veel gebruikt in verschillende keukens over de hele wereld.


Het is belangrijk om te weten dat sommige mensen intoleranties of allergieën kunnen hebben voor bepaalde stoffen in nachtschadegroenten, dus het is altijd verstandig om persoonlijke toleranties te controleren voordat je ze consumeert.


Het is mogelijk dat mensen intolerant kunnen zijn voor nachtschadegroenten vanwege de aanwezigheid van bepaalde stoffen in deze groenten. Een van de meest voorkomende stoffen die verantwoordelijk kunnen zijn voor intoleranties is solanine. Solanine is een natuurlijk voorkomend chemisch insecticide dat van nature voorkomt in nachtschadegroenten zoals aardappelen en tomaten.


Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor solanine en ervaren symptomen zoals maagklachten, indigestie, huiduitslag, gewrichtspijn of ontstekingen. Andere stoffen zoals capsaïcine, die verantwoordelijk is voor de hitte in hete pepers, kunnen ook intoleranties veroorzaken bij sommige mensen. Het is echter belangrijk om op te merken dat intoleranties voor nachtschadegroenten relatief zeldzaam zijn en dat de meeste mensen zonder problemen van deze groenten kunnen genieten. Als je vermoedt dat je intolerant bent voor nachtschadegroenten kunnen wij dit checken en balanceren door middel van kinesiologie.


De symptomen van intolerantie voor nachtschadegroenten kunnen variëren van persoon tot persoon, maar enkele veelvoorkomende symptomen zijn onder andere:


1. Maagklachten: Dit omvat symptomen zoals buikpijn, misselijkheid, braken, opgeblazen gevoel en diarree.


2. Spijsverteringsproblemen: Mensen met intolerantie kunnen problemen ervaren met de spijsvertering, zoals indigestie, brandend maagzuur en winderigheid.


3. Huidreacties: Sommige mensen kunnen huiduitslag, jeuk, roodheid of zwelling ervaren na het consumeren van nachtschadegroenten.


4. Gewrichtspijn of ontsteking: Voor sommige mensen kan het eten van nachtschadegroenten gewrichtspijn, stijfheid of ontsteking veroorzaken.


5. Hoofdpijn: Hoofdpijn kan een symptoom zijn van intolerantie voor nachtschadegroenten bij sommige mensen.


Het is belangrijk op te merken dat deze symptomen niet specifiek zijn voor intolerantie voor nachtschadegroenten en dat ze ook kunnen optreden als gevolg van andere aandoeningen of allergieën. Als je vermoedt dat je intolerant bent voor nachtschadegroenten, neem dan even contact met ons op dan kunnen wij jou hierbij helpen door middel van kinesiologie.52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page