top of page

Een andere kijk op een te hoog cholesterolgehalte

SwartGym is een holistisch gezondheidscentrum en biedt een andere kijk op gezondheid en performance. Wij gaan veel verder dan alleen het behandelen van fysieke en mentale aandoeningen. SwartGym richt zich op de hele persoon en streeft naar een evenwicht tussen lichaam, geest en ziel, waarbij de werkelijke oorzaken of onderliggende factoren van gezondheidsproblemen worden aangepakt.


Wat is het?

Cholesterol is een wasachtige, vetachtige substantie die in alle cellen van het lichaam aanwezig is. Het speelt een vitale rol in lichaamsfuncties zoals de productie van hormonen, vitamine D en stoffen die helpen bij de spijsvertering.


Twee soorten

Er zijn twee soorten cholesterol: lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) en lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL). LDL-cholesterol staat bekend als het "slechte" cholesterol omdat het zich kan ophopen op de wanden van slagaders, waardoor het risico op hartaandoeningen en beroertes toeneemt. HDL-cholesterol staat bekend als het "goede" cholesterol omdat het helpt overtollig cholesterol uit de slagaders en terug naar de lever te verwijderen voor verwerking.


Risico

Hoge niveaus van LDL-cholesterol in het bloed kunnen leiden tot de opeenhoping van plaque in de slagaders, wat de bloedstroom kan beperken en tot een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen kan leiden. Deze problemen kunnen bestaan ​​uit hartaanvallen, onder andere beroertes, perifere arteriële ziekte en nierziekte. Er zijn veel leefstijlfactoren die kunnen bijdragen aan een hoog LDL-cholesterolgehalte in het bloed. Deze kunnen een dieet met veel verzadigde en transvetten, lichamelijke inactiviteit, roken en overgewicht of obesitas omvatten.


Genetica

Genetica kan ook een rol spelen bij het cholesterolgehalte, omdat sommige mensen genen kunnen erven die ervoor zorgen dat ze een hoog LDL-cholesterolgehalte hebben, ongeacht leefstijlfactoren. Het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte kan worden bereikt door veranderingen in levensstijl, zoals het eten van een gezond dieet met weinig verzadigde en transvetten, regelmatige lichaamsbeweging, stoppen met roken en indien nodig afvallen. Bovendien kunnen medicijnen worden voorgeschreven om het cholesterolgehalte bij personen met een hoog risico te helpen verlagen.


Levensstijl

Terwijl cholesterol een belangrijke stof in het lichaam is, kunnen hoge niveaus van LDL-cholesterol negatieve effecten hebben op de gezondheid. Het is belangrijk om een ​​gezonde levensstijl te behouden om het cholesterolgehalte onder controle te houden en het risico op gerelateerde gezondheidsproblemen te verminderen.


Een andere kijk

SwartGym biedt een andere kijk op gezondheid. Wij geloven dat ieder individu uniek is en een aanpak op maat nodig heeft.

SwartGym kan op verschillende manieren helpen bij het verlagen van een te hoge cholesterol. Hieronder vind je uitleg over hoe personal training en kinesiologie worden gebruikt om je cholesterol te verlagen.


- Personal training:

Personal training bij SwartGym is gericht op het verbeteren van de algehele gezondheid en het bevorderen van gewichtsverlies, wat kan helpen bij het verlagen van een te hoge cholesterol. Tijdens de personal trainingssessies wordt er gewerkt aan het opbouwen van spiermassa, verbetering van de cardiovasculaire gezondheid en het verbranden van calorieën. Door te oefenen kunnen we lichaamsgewicht kwijtraken wat het cholesterol kan verlagen. Een regelmatig bewegingsprogramma kan ook helpen om het HDL-cholesterol, het goede cholesterol, te verhogen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van cardiovasculaire oefeningen zoals hardlopen, fietsen, roeien of zwemmen en door het doen van krachttraining.


Kinesiologie kan helpen bij het identificeren van voedingsmiddelen of omgevingsfactoren die het cholesterol verhogen en kan helpen bij het vinden van een aanpak die werkt voor je lichaam. Door middel van spiertesten met behulp van kinesiologie kunnen we kijken welke voedingsmiddelen of leefstijlfactoren invloed hebben op het cholesterol niveau. Dit geeft inzicht over welke voedingsmiddelen we moeten vermijden of welk soort sporten we moeten beoefenen om het cholesterol te verlagen, met minimale impact op het individu.


Voedingsdeskundige Bij SwartGym wordt er ook gebruik gemaakt van een gekwalificeerde voedingsdeskundige om je voedingsaanpak verder te optimaliseren.


In de praktijk blijkt onze andere kijk effectief om te helpen bij een te hoog cholesterolgehalte. Het is belangrijk om samen te werken met een arts om een ​​gepersonaliseerd plan te ontwikkelen dat past bij jouw lichaam en gezondheidsdoelen.


Heb jij een te hoog cholesterolgehalte en wil je hier iets mee doen op een natuurlijke manier? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page